web analytics
15. maja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

KrOdDoma – nova doživetja in izzivi v Kranju

V času epidemije covida-19, ko je druženje prepovedano, lokali zaprti in skorajda ni druge možnosti, kot da preživljamo čas na prostem, je vzniknila ideja za spletni projekt KrOdDoma. Ta v digitalni obliki ponuja ideje za ustvarjalno preživljanje vsakdana doma oziroma vabi na sprehajalne, pohodniške, tekaške in kolesarske poti na območju Mestne občine Kranj. Da je stvar še bolj zanimiva, opise poti dopolnjujejo izzivi, prilagojeni različnim starostnim skupinam.

V času nepredvidljivih razmer, ki jih prinaša epidemija, je gibanje na svežem zraku najboljši kanal za sproščanje napetosti, pa tudi za krepitev zdravja. Zato so v Mestni občini Kranj (MOK) skupaj z Zavodom za kulturo in turizem Kranj, Fundacijo Vincenca Drakslerja in s kranjskim podjetjem Dspot zagnali projekt, katerega namen je z namigi za izlete in z njimi povezanimi različnimi izzivi popestriti vsakdan občank in občanov ter jih spodbuditi k aktivnemu in ustvarjalnemu preživljanju prostega časa.

V obdobju, ko imamo bistveno manj možnosti za druge vrste organizirane rekreacije, je še toliko bolj pomembno, da sami poskrbimo za čim več gibanja. Če lahko pri tem sodeluje vsa družina oziroma je aktivnost primerna za vse generacije, še toliko bolje. Izhodišče našega novega projekta je, da se lahko izziva lotimo oziroma odpravimo na izlet k’r od doma, z domačega kavča. Obenem pa bomo občanke in občane na ta način spoznavali tudi z novimi potmi za sprehajanje, pohodništvo, tek, kolesarjenje … In teh imamo v Kranju res veliko. Aktivirajmo se, saj to prinaša tudi boljše fizično in psihično počutje,

je pozval župan MOK Matjaž Rakovec.

POSEBNA PRILOŽNOST - SUPER POPUST
POSEBNA PRILOŽNOST – SUPER POPUST!!!
Parni likalnik
€20,41 – 26,68 €65,85 – 86,06  (-69%)

Projekt KrOdDoma izvira iz ideje mesečnih pohodov Vincenca Drakslerja oziroma je nadgradnja izvedbe Teka Vincenca Drakslerja, ki je v letu 2020 zaradi epidemije potekal virtualno. KrOdDoma ponuja še več, saj so trasam, ki so slikovito opisane ter opremljene s fotografijami in zemljevidom, dodane še aktivnosti oziroma izzivi za prosti čas in rekreacijo ter ustvarjanje. Prve štiri poti in izzivi so že pripravljeni: Pot po Savskem drevoredu, Pot Jeprškega učitelja, pot Po mamutovih stopinjah in Tatinčeva pot.

Na spletni strani projekta KrOdDoma bodo v prihodnje na voljo še nove poti z območja MOK z zanimivostmi in izzivi vred: športnim, izzivom za najmlajše in mojstrskim izzivom v sodelovanju s sponzorjem, podjetjem Merkur. Ustvarjalnim posameznikom in družinam bodo tako na voljo tudi ideje za ročne spretnosti, ki se jih lahko lotimo doma ob vsakem vremenu.

 

Gorenjska Online lahko podprete z gesto dobre volje – 1 EUR. Vzelo vam bo le trenutek. Hvala.Vir: MO Kranj, 

(Visited 11 times, 1 visits today)

Morda ste zgrešili

2 min read
2 min read
4 min read