web analytics
28 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

KRIZA S SREČNIM KONCEM – našli obnemoglega planinca

Ob 8.56 so na Cesti Maršala Tita na Jesenicah, gasilci GARS Jesenice nudili pomoč pri prenosu preminule osebe iz SB Jesenice do vozila.

Ob 13.33 se je pri sestopu iz planine na Taležu, občina Bled, nogo poškodovala turistka. Gorski reševalci GRS Radovljica so ji nudili prvo pomoč, klasično prenesli do primernega mesta, kjer je bila predana reševalcem NMP Bled in prepeljana v bolnico Jesenice.

Ob 16.19 je bil v Britofu, občina Kranj, pogrešan moški. Sprožena je bila iskalna akcija v kateri so sodelovali gasilci GARS Kranj, gasilci PGD Britof, PGD Primskovo, PGD Kokrica in PGD Predoslje. Oseba je bila najdena in akcija prekinjena.

Ob 16.27 sta se izgubila pohodnika na poti iz Blejske koče na Lipanci v dolino, občina Gorje. Reševalci postaje GRS Radovljica so ju našli in pospremili do vozila.

Ob 21.35 se je na povratku iz Triglava, v dolini Vrata, občina Kranjska Gora, zaradi teme izgubil planinec. Reševalci GRS Mojstrana so obnemoglega planinca našli in ga pospremili v dolino.

Ob 21.51 je v Tavčarjevi ulici v Kranju popustil ventil v kopalnici stanovanja. Voda je nekontrolirano odtekala. Gasilci GARS Kranj so zatesnili ventil in lastniku naročili, da za nadaljnjo sanacijo pokliče pristojno servisno službo.

Pozno popoldan in zvečer je območja občin Cerklje na Gorenjskem, Domžale, Kamnik in Medvode zajelo krajše neurje z močnim dežjem, predvsem so narasli manjši vodotoki, ki so ogrožali stanovanjske in druge objekte. Aktiviranih je bilo 15 gasilskih enot, ki so posredovale v 23 primerih. Gasilci so črpali vode iz objektov, s protipoplavnimi vrečami varovali objekte, preusmerjali vodne tokove in odstranjevali podrta drevesa. Sprožilo se je tudi nekaj manjših plazov, ki so ogrožali objekte in zaprli ceste. Posredovale so tudi dežurne službe cestnih in komunalnih služb. 

 

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
3 min read
10 min read
1 min read