web analytics
1. decembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Kredarica, Jesenice, Bohinj, Lesce, Jezersko … včerajšnje nesreče

Torek skozi oči Regijskega centra za obveščanje v Kranju:

Ob 6.32 se je na Kredarici, občina Kranjska Gora, pri padcu poškodoval planinec. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Mojstrana in posadka s helikopterjem LPE z dežurno ekipa GRS na krovu. Poškodovanca so prepeljali v SB Jesenice.

Ob 9.20 je posadka s helikopterjem SV z dežurno ekipo HNMP na krovu poletela na Jezersko, od koder je prepeljala obolelo osebo v UKC Ljubljana.

Ob 10.03 so na Cesti 1. maja na Jesenicah gasilci GARS Jesenice nudili pomoč reševalcem NMP Jesenice pri reanimaciji in prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

Ob 12.33 se je v Nomenju, občina Bohinj, oseba poškodovala pri športnih aktivnostih. Gorski reševalci GRS Bohinj so jo na kraju oskrbeli in jo prenesli do reševalnega vozila.

Ob 15.15 se je na Cesti revolucije na Jesenicah v stanovanjski hiši na štedilniku zažgala hrana. Gasilci GARS Jesenice so prezračili prostore ter kuhinjo pregledali s termovizijsko kamero.

Ob 16.25 so v Nomenju, občina Bohinj, gasilci PGD Nomenj s tehničnim posegom v prisotnosti policije odprli vrata stanovanja, kjer se je nahajala poškodovana oseba.

Ob 21.12 so pri izstopu iz ferate v Ukancu, občina Bohinj, zaradi teme niso našli sestopa do jezera trije planinci. Gorski reševalci GRS Bohinj so planince nepoškodovane na klasični način varno pospremili do jezera.

Ob 23.11 se je na krožišču v naselju Lesce, občina Radovljica, kadilo iz osebnega vozila. Gasilci PGD Lesce in Radovljica so prometno in požarno zavarovali kraj, pogasili vozilo, odklopili akumulator ter nudili delavcem avtovleke pri nalaganju vozila.

Vir informacij: ReCO Kranj
Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
5 min read
3 min read
2 min read