web analytics
22 oktobra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

KRANJSKA GORA – zadnje informacije ter izjavi

PREDLOGI UKREPOV DESTINACIJE JULIJSKE ALPE ZA OMILITEV POSLEDIC EPIDEMIJE COVID-19 NA PODROČJU TURIZMA

Turizem Kranjska Gora in Občina Kranjska Gora sta ves pretekli teden tesno sodelovala pri pripravi predlogov za sprejetje ukrepov Interventnega zakona. V skupini, ki jo sestavljajo občine skupnosti Julijske Alpe sta sodelovali tudi Eva Štravs Podlogar iz MGRT in članica svetovalne ekipe Ema Pogačar. Pripravili so nabor 22 predlogov od katerih je bilo 18 upoštevanih. Vsi predlogi so izhajali iz opravljene ankete, ki so jo izvedli v začetku meseca marca.

Včeraj so se pričele priprave na sprejetje 2. faze ukrepov, le ti bodo po namenjeni neposredno turističnemu gospodarstvu. V kolikor imajo občani kakršen koli predlog, občinska oblast prosi, da ga naslovijo na elektronski naslov blaz.veber@kranjska-gora.eu. 

Predloge ukrepov destinacije Julijske Alpe za omilitev posledic epidemije COVID-19 na področju turizma si lahko ogledate tukaj

 ***

CZ RAZDELILA DODATNO ZAŠČITNO OPREMO ZA OBČANE OBČINE KRANJSKA GORA ZA VAREN TRENUTNI NAKUP V TRGOVINAH

Civilna zaščita Kranjska Gora je včeraj do 11. ure v živilske trgovine po Zgornjesavski dolini razvozila več kosov zaščitne opreme (maske in rokavice), ki jih bodo lahko občani in občanke – v kolikor si še niso uspeli zagotoviti primerne zaščitne opreme za prepričevanje širjenja okužbe s COVID -19 – uporabili, izključno za varen nakup v dotični trgovini/ objektu.

Zaščitna oprema bo na razpolago v sledečih trgovinah in objektih:

  • Trgovina Mlinotest Rateče
  • Trgovina Mercator na Borovški ulici
  • Trgovina Mercator v TGC Kranjska Gora
  • Trgovina Jezerci v Gozdu Martuljku
  • Trgovina Mercator Mojstrana
  • Lekarna Kranjska Gora
  • pekarna Planika Kranjska gora

Prebivalce pozivajo, da so pri jemanju solidarnostni in da vzamejo le po en kos oz. par zaščitne opreme, da bo na razpolago tudi ostalim.

***

PRILAGOJENI NEKATERI POSTOPKI IZPLAČIL POKOJNIN – POŠTA SLOVENIJE 

Pošta Slovenije upokojence prosi, da v primeru, če to ni nujno potrebno, obiska pošte ne načrtujejo že prvi dan izplačila pokojnin oziroma ne takoj zjutraj. V prizadevanjih za čim bolj varen način izplačila pokojninskih nakaznic upokojencem za mesec marec 2020 je ob pomoči in v dogovoru z Zavodom za pokojninsko zavarovanje Republike Slovenije prilagodila izplačila pokojninskih nakaznic v dostavi oziroma na terenu. 

Več o tem si lahko preberete na spletni strani: https://www.posta.si/o-nas/novice/prilagojeni-nekateri-postopki-izplacil-pokojnin

Pošta Slovenije upokojence, ki prejemajo pokojnine na račune TRR pri bankah, tudi vljudno poziva, da v primeru, če to ni nujno potrebno, obiska pošte na dan izplačila pokojnin ne načrtujejo že prvi dan oziroma ne takoj zjutraj.

Pošta Kranjska Gora je trenutno odprta od ponedeljka do petka, od 9. do 15. ure. 

Izjavi župana Janeza Hrovata in poveljnika CZ Blaža Lavtižarja

Vir: Mojca MEŽEK, Turizem Kranjska Gora

Similar Posts:

Advertisements