web analytics
26 septembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

KRANJSKA GORA – ukrepi in informacije v zvezi s koronavirusom

Delite:

Občinsko vodstvo v Kranjski Gori poziva prebivalce, naj ostanejo čimbolj mirni. Zagotavljajo, da ves čas spremljajo dogajanje v zvezi z izbruhom koronavirusa. V ponedeljek se je formirala tudi koordinacijska skupina in aktiviral štab civilne zaščite Kranjska Gora, ki bo skrbel za pomoč in informiranje ter preprečitev širjenja okužbe s koronavirusom v občini Kranjska Gora.

Občinarji pozivajo prebivalce, da dosledno upoštevajo preventivne ukrepe, sprejete z namenom upočasnitve in zajezitve širjenja koronavirusa v Republiki Sloveniji. Prebivalstvo Republike Slovenije je bilo z le-temi pozvano, naj ravna odgovorno in upošteva navodila in ukrepe uradnih institucij.

V mestu Vuhan na Kitajskem so decembra 2019 zaznali več primerov pljučnic. Pri bolnikih so izključili številne običajne povzročitelje pljučnic oz. respiratornih okužb in potrdili okužbo z novim koronavirusom. Nov koronavirus so poimenovali SARS-CoV-2, bolezen, ki jo virus povzroča pa COVID-19.  Bolezen se kaže z vročino, kašljem in občutkom pomanjkanja zraka, kar je običajno za pljučnico. Okužba s COVID-19 se zdaj širi po Evropi.

Iz preventivnih razlogov in z namenom preprečitve širjenja okužbe ter za lažjo organizacijo in sprejemanje ukrepov je Republika Slovenija 12. marca 2020 ob 18. uri na podlagi 7. člena zakona o nalezljivih boleznih zaradi naraščanja števila primerov okužb s koronavirusom razglasila epidemijo.

Vir: Mojca MEŽEK, Turizem Kranjska Gora

Similar Posts:

Delite:
Advertisements

Morda ste zgrešili

8 min read
1 min read
5 min read