web analytics
27 septembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

KRANJSKA GORA – kopica aktualnih novic

ZDRAVSTVENE USTANOVE

Zdravstveni dom Kranjska Gora bo deloval z omejitvami. Na glavnem vhodu bo medicinska sestra, ki izvaja TRIAŽO, to pomeni, da vam medicinska sestra zastavi nekaj vprašanj, preden lahko vstopite v prostore zdravstvenega doma. Vsi ostali vhodi so zaprti. Patronažna služba deluje nemoteno. Občane in občanke naprošamo, da v primeru povišane telesne temperature, nahoda, kašlja, težkega dihanja NE VSTOPAJO V PROSTORE ZDRAVSTVENEGA DOMA, ampak pokličejo svojega izbranega osebnega zdravnika. Prosim spoštujte njihova navodila.

VRTCI, ŠOLE IN OTROŠKA IGRIŠČA

V času zaprtja vrtcev in šol, bo vzpostavljeno nujno varstvo na domu za otroke staršev, ki so nujno potrebni za delovanje v razmerah epidemije. Nujno varstvo otrok bo organizirano na otrokovem domu in sicer le za učence od 1. do vključno 5. razreda.

Od ponedeljka, dne 16. 3. 2020 so vsa igrišča za otroke v občini Kranjska Gora zaprta. Ukrep velja do preklica.

POMOČ PRI OSKRBI

Občani, ki so oboleli ali so v domači oskrbi oziroma samoizolaciji, nimajo pomoči svojcev in nimajo možnosti oskrbe s hrano in drugimi nujnimi zadevami (zdravila,…), se za pomoč lahko obrnejo na telefonsko številko:

04 580 98 09

in sicer vsak dan med 8.00 in 15.00.

KOMUNALA KRANJSKA GORA

Komunala Kranjska Gora je do preklica zaprla vrata za osebne kontakte občanov. Vzpostavili so dežurstva za posamezna področja delovanja. Tako je na čistilni napravi dežuren po en zaposleni, prav tako na vodovodu. Na javni snagi sta dežurna po dva delavca. Vse informacije v zvezi z delovanjem so dosegljive na dežurni telefonski številki 04 58 81 156. Vsi zaposleni pa so dosegljivi preko elektronske pošte. Vsa vprašanja lahko pošljete tudi na mail info@komunala-kg.si.

ZBIRNI CENTER TABRE PONOVNO ODPRT  

V sredo, 15. 04. 2020 se ponovno odpirajo vrata zbirnega centra Tabre. Zbirni center bo obratoval vsak ponedeljek med 7.00 in 15.00 ter torek, sredo, četrtek in petek med 11.00 in 17.00.

MUZEJI IN DRUGE TURISTIČNE TOČKE

Muzej v Nordijskem centru Planica do preklica ostaja zaprt.  Prav tako Slovenski planinski muzej v Mojstrani zapira svoja vrata do preklica. Do preklica vrata zapira tudi muzejska hiša Liznjekova domačija v Kranjski Gori.

Vse aktualne informacije in podatke vam bodo posredovali na Turistično-Informacijskem centru v Kranjski Gori preko telefonske številke M: +386 (0)41619443 in maila: info@kranjska-gora.eu

URADNE USTANOVE

Do preklica so zaradi zajezitve širjenja okužbe s koronavirusom za zunanje obiskovalce zaprte Občina Kranjska Gora, Turistično-informacijski center Kranjska Gora, pisarne Krajevnih skupnosti in knjižnice. Delo na občini poteka nemoteno in za vse informacije so dosegljivi na elektronskem naslovu obcina@kranjska-gora.si in na telefonski številki 04 5809 800. Ukrep velja do preklica.

TURISTIČNO-INFORMACIJSKI CENTER (TIC)

TIC Kranjska Gora (Turistično informacijska pisarna, Kolodvorska 1c, Kranjska Gora – dvorana Vitranc) bo glede na trenutne razmere v Republiki Sloveniji in večjo verjetnost okužbe z novim COVID-19 (koronavirus) do preklica zaprt.

Sporočamo, da bo kljub temu delo potekalo nemoteno in, da bo TIC Kranjska Gora dosegljiv na telefonsko številko in mail:

M: +386 (0)41619443 in mail: info@kranjska-gora.eu

Delo na Turizmu Kranjska Gora prav tako poteka nemoteno, vsi zaposleni so dosegljivi na obstoječe elektronske naslove in telefonske številke.

POGREBNA SLUŽBA

V pogrebni službi so iz preventivnih ukrepov prepričevanja širjenja okužbe sprejeli nove protokole. Slovesi od pokojnikov v mrliških vežicah so do nadaljnjega ukinjeni. Pogrebi se vršijo le v družinskem krogu. Rizičnim skupinam (starostnikom, obolelim in otrokom) je prisotnost na pogrebnih slovesnostih odsvetovana.

Za več informacij pokličite: 031 334 533 oz. pošljite elektronsko sporočilo na pogrebna.jesenice@jeko.si .

KOLESARSKA STEZA

Iz PU Kranj sporočajo, da je do nadaljnega zaprta kolesarska steza med Ratečami in Italijo.

DEŽURNA ZOBOZDRAVSTVENA SLUŽBA

Zobozdravstvena služba v Kranjski Gori do nadaljnjega ne deluje.

Dežurna ambulanta za sprejem zdravih pacientov deluje na Zobni Polikliniki Kranj. In sicer od ponedeljka do petka med 8.00 in 12.00 ter med 14. 00 in 18.00. V sobotah, nedeljah in ob praznikih med 8.00 in 13.00.

Dežurna ambulanta za sprejem pacientov z znaki akutne respiratorne okužbe deluje na OŠ Staneta Žagarja v Kranju in sicer od ponedeljka do petka med 8.00 in 12.00 ter v sobotah, nedeljah in praznikih med 8.00 in 12.00.

DOM VIHARNIK IN DODATNA POMOČ

Dom Viharnik bo v primeru okužb s Covid-19 nujno potreboval dodatno pomoč. Prosijo upokojeno zdravstveno osebje, ter vse prostovoljce, ki so jim pripravljeni nuditi pomoč, da se javijo direktorici doma Karmen Romih, mobitel: 051 257 246. #ostanidoma

PROMET V ČASU COVID-19

Občina Kranjska Gora poziva prebivalce, naj v prometu ravnajo posebno razumno, bodisi kot pešci, kolesarji ali vozniki motornih vozil.

Za sprehode skušajmo uporabljati manj obljudene poti, hkrati pa pazimo na ustrezno varnostno razdaljo (po priporočilih 2 m) do ostalih pešcev in kolesarjev. Umike načrtujmo pravočasno in smiselno. Na vse to ne pozabimo tudi med tekom.

Kot kolesarji prav tako vzdržujmo ustrezno razdaljo do drugih udeležencev, da se v športnem zanosu zaradi bližine ne okužimo ali ne okužimo ostalih. Prav tako pazimo na ustrezno hitrost, ustrezno zaščitno opremo (čelada, ščitniki…) in površino pod kolesi, da se izognemo prometni nesreči.

Bodimo strpni v prometu, da bomo zmanjšali obiske bencinskih servisov in zmanjšali število prometnih nesreč in s tem razbremenili urgentne službe.

PSIHOLOŠKA POMOČ V ČASU EPIDEMIJE

Ker se v času epidemije povečuje potreba po psihosocialni pomoči prebivalcem, jeZdravstveni dom Jesenice na pobudo Nacionalnega inštituta za javno zdravje omogočil psihološko svetovanje po telefonu. Pogovori potekajo preko telefona, vsak delovni dan od 7:00 do 14:00.

Pokličete jih lahko na telefonsko številko 04 5868 127.
V primeru zasedene linije ali izven delovnega časa lahko na elektronski naslov alenka.rant@zd-jesenice.si sporočite vašo telefonsko številko, s pripisom, da si želite pogovor s psihologinjo.

BREZPLAČNA POMOČ OBČANOM IN OBČANKAM

V teh kriznih časih je solidarnost še posebej pomembna. Ne smemo pozabiti na starejše občane in občanke, za tiste občane, ki izhajajo iz socialno ogroženih družin, na obolele in invalide. Nekateri izmed naših ponudnikov v občini so se odločili podati roko in pomagati.

Spodaj je seznam ponudnikov, ki BREZPLAČNO opravijo nakup, prevzamejo zdravila v lekarni in vam nudijo prevoz v najbližjo trgovino.

KOFLER SPORT
041608297 Grega
031364980 Anita
info@kofler-sport.si

MARKO MIKLAVČIČ
Po dogovoru preko telefonske številke: 04 588 36 00

 

LEKARNA KRANJSKA GORA PONOVNO SPREJEMA VRAČILA STARIH IN NEUPORABLJENIH ZDRAVIL

V tem tednu se ponovno vzpostavlja sistem vračanja starih in neuporabljenih zdravil v lekarne. Prav tako sporočajo, da v lekarnah ni več pomanjkanja zaščitnih mask in razkužil. Še vedno pa so Enote Gorenjskih lekarn še vedno odprte po skrajšanem delovnem času.

Odpiralni čas lekarne Kranjska Gora je od ponedeljka do petka od 8.00 do 18.00 ter ob sobotah od 8.00 do 12.00. Ker se zdravstveni sistem z rednimi ambulantami čedalje bolj vzpostavlja nazaj, bodo tudi odpiralne čase lekarn postopno podaljševali oz. jih prilagajali delu ambulant.

Ob vstopu in izstopu iz lekarne si uporabniki lahko razkužijo roke. Vstopajo posamično, tako, da sta maksimalno 2 stranki naenkrat v lekarni, kolikor imamo izdajnih mest ob ustreznem razmaku. Prostor redno prezračujejo in razkužujejo delovne površine. Zaradi pandemije je od 19. 03. 2020 dalje ukinjena NOČNA DEŽURNA SLUŽBA. Nujna zdravila se lahko prevzame v Lekarni Kranj, Bleiweisova cesta 8, vsak dan le do 22.00.

DNEVNA DEŽURNA SLUŽBA je organizirana ob nedeljah in praznikih po urniku:

  • Lekarna Jesenice od 9.00 do 17.00
  • Lekarna Škofja Loka od 9.00 do 17.00
  • Lekarna Kranj od 8.00 do 22.00

GOLF IGRIŠČE KRANJSKA GORA PONOVNO ODPRT

Iz golf kluba Kranjska Gora sporočajo, da se v skladu z novim odlokom o začasni splošni prepovedi zadrževanja na javnih površinah ter gibanja zunaj občine, ki prične veljati v soboto 20. 04. 2020, ponovno odpira golf igrišče Kranjska Gora. Le-to bo v sodelovanju in po navodilih vseh pristojnih institucij izvajalo vse ukrepe, ki so potrebni za varnost igralcev in vseh občanov občine Kranjska Gora.

Vse kolesarje naprošajo, da za rekreacijo ponovno uporabijo kolesarsko stezo, ker je kolesarjenje po golf igrišču prepovedano, sprehajalce pa da si podrobno preberejo navodila, ki so postavljena na vseh vstopnih točkah golf igrišča.

TENIS CENTER KRANJSKA GORA PONOVNO ODPRT

V skladu z novim odlokom o začasni splošni prepovedi zadrževanja na javnih površinah ter gibanja zunaj občin, ki ga je vlada sprejela 15. 04. 2020 bodo od ponedeljka, 20. 04. 2020 v občini prebivališča na prostem dovoljene nekatere športne in rekreacijske dejavnosti med drugim tudi tenis. Z današnjim dnem tako Tenis center Kranjska Gora odpira svoja vrata. Igranje tenisa bo mogoče na štirih igriščih, po dva igralca na eno igrišče. Uporabnike teniških igrišč v tenis centru vljudno naprošajo k upoštevanju navodil in pravil, ki jih je pripravila tenis zveza Slovenije. Pravila si lahko ogledate tukaj.

MUZEJI GMJ ODPIRAJO SVOJA VRATA

Vrata Slovenskega planinskega muzeja in Liznjekove hiše zaradi usklajevanja po navodilih, ki so jih v Gornjesavskem muzeju Jesenice prejeli z ministrstva za kulturo in želje, da zagotovijo varnost tako zaposlenih kot tudi obiskovalcev in s poslanstvom, da muzeji še naprej ostajajo prostori, kjer bi se počutili varne odpirajo vrata v torek, 5. maja 2020.

KNJIŽNICA KRANJSKA GORA PONOVNO ODPIRA SVOJA VRATA

V ponedeljek, 4. maja 2020, so po rednem obratovalnem času pričele delovati naslednje knjižnice: Občinska knjižnica Jesenice, Knjižnica Kranjska Gora in Knjižnica Matije Čopa Žirovnica. Omenjene knjižnice bodo odprte za vračilo izposojenih knjig, omogočen bo osebni prevzem predhodno naročenega gradiva preko portala Cobiss+, telefona oz. elektronske pošte, obenem boste lahko podaljšali članstvo in poravnali druge denarne obveznosti. Izbiranje gradiva s knjižnih polic zaenkrat še ne bo možno. Vse uporabnike in obiskovalce naprošajo, da gradivo vračajo na za to posebej označenem mestu, saj ga morajo po novem za določen čas odložiti v karanteno. Gradivo, ki ga zaradi zaprtja knjižnic niste uspeli pravočasno vrniti, lahko vrnete brez zamudnine do sobote, 30. maja 2020. Obenem naprošajo, da upoštevate sledeča priporočila ob vstopu v knjižnico:

  • v knjižnico vstopate le, če ste zdravi
  • med obiskom knjižnice nosite zaščitno masko in si razkužite roke
  • razkužila bodo na voljo pri vhodu v knjižnico
  • med obiskom knjižnice upoštevajte predpisano varnostno razdaljo med obiskovalci, ki znaša 2 metra
  • v knjižnico vstopajte posamično
  • če je le mogoče, uporabite brezstična plačilna sredstva.

Vljudno naprošajo, da ste potrpežljivi in pripravljeni na daljše čakalne vrste.

URADNE USTANOVE

Do preklica so zaradi zajezitve širjenja okužbe s koronavirusom za zunanje obiskovalce zaprte Občina Kranjska Gora, Turistično-informacijski center Kranjska Gora, pisarne Krajevnih skupnosti in knjižnice. Delo na občini poteka nemoteno in za vse informacije so dosegljivi na elektronskem naslovu obcina@kranjska-gora.si in na telefonski številki 04 5809 800. Ukrep velja do preklica.

Vir: Turizem Kranjska Gora
Vir naslovne fotografije: KLIK

 

Similar Posts:

Advertisements

Morda ste zgrešili

8 min read
1 min read