web analytics
29 septembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

KRANJ – zaključen projekt ureditve avtobusnega postajališča in prehoda za pešce

V Mestni občini Kranj so uspešno zaključili projekt ureditve avtobusnega postajališča in prehoda za pešce na Škofjeloški cesti, od danes pa bo nared tudi kolesarska povezava ob Savi Stara cesta – Struževo.

S postavitvijo še zadnje manjkajoče prometne signalizacije so odgovorni na Mestni občini Kranj (MOK) uspešno do zaključka pripeljali projekt ureditve avtobusnega postajališča in prehoda za pešce na območju, kjer se Hafnarjeva pot priključi Škofjeloški cesti.

Pri načrtovanju projekta so v MOK sledili cilju, po katerem naj ima prehod za pešce tudi navezavo na ostale površine, zato sta bila čakališče in pločnik zgrajena na vzhodni strani Škofjeloške ceste ob priključku Hafnarjeve poti, označena pa avtobusno postajališče in ob njem prehod za pešce.

S tem so odgovorni na MOK ugodili pobudi krajanov in krajevnih skupnosti, ki so izrazili potrebo po bolj varnem prečkanju omenjene ceste.

Bolj varno bo odslej tudi kolesarjenje in sprehajanje ob Savi. Komunala Kranj je namreč utrdila in na približno dva metra razširila slab kilometer dolgo makadamsko pot, ki je del kolesarske povezave Stara cesta – Struževo. S tem na MOK uresničujejo zavezanost k čim bolj povezanemu omrežju kolesarskih poti, obenem pa s tem vzpostavljajo boljše pogoje za rekreacijo ter posledično tudi boljše zdravje občanov.

Similar Posts:

Advertisements

Morda ste zgrešili

1 min read
4 min read