web analytics
28 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

KRANJ – ugledno priznanje knjižničarki Damjani Mustar

Damjana Mustar iz Mestne knjižnice Kranj je prejela priznanje za izjemne dosežke na področju promocije mladinske književnosti in branja Slovenske sekcije IBBY.

Slovenska sekcija IBBY je združenje slovenskih avtorjev (književnih in likovnih ustvarjalcev ter prevajalcev) mladinske književnosti in njihovih stanovskih združenj, strokovnjakov s področja mladinske književnosti, knjižnic, založnikov, knjižničarjev in vseh drugih, ki književnost posredujejo mladim.

Slovenska sekcija IBBY je že enajstič zapored izbrala  prejemnike priznanj za izjemne dosežke na področju promocije mladinske književnosti in branja.

Med prejemniki je tudi Damjana Mustar iz Mestne knjižnice Kranj.

Slovenska sekcije IBBY je takole obrazložila svojo odločitev:

Damjana Mustar s svojo strokovno in organizacijsko sposobnostjo ter sodelovanjem na različnih področjih tako znotraj Mestne knjižnice Kranj, v kateri je zaposlena, kot tudi širše, že vrsto let skrbi za ozaveščanje o pomenu branja, za razvoj bralne kulture na občinskem, regijskem in celo na nacionalnem nivoju. Svoje znanje in izkušnje posreduje na različnih oblikah strokovnega usposabljanja.

V različnih projektih združuje različne partnerje, ki spodbujajo branje. Aktivno sodeluje tako z mladimi kot bralci starejših generacij, jih povezuje, ter s projekti medgeneracijskega branja spodbuja k branju mladinske književnosti. Kot mentorica in strokovna sodelavka sodeluje v projektih Rastem s knjigo, Družinsko branje idr. Je vodja projekta Modro brati in kramljati, ki v Mestni knjižnici Kranj poteka že 10. leto in velja za enega od najuspešnejših projektov spodbujanja branja med odraslimi pri nas. Projekt je prejel mednarodno priznanje Jabolko kakovosti 2010 za projekte vseživljenjskega učenja, leta 2015 pa je Mestno knjižnico Kranj za ta projekt nagradila tudi Mednarodna zveza za pismenost. 

Damjana Mustar sodeluje tudi z Mestno občino Kranj, saj pomaga pri izvedbi številnih projektov in tako svojo ljubezen do branja in knjig deli z občankami in občani. Obenem s tem pomaga utrjevati naziv branju prijazna občina, s katerim se ponaša MOK. Za njeno delo in angažma se ji na MOK iskreno zahvaljujejo in ji čestitajo za prejem zasluženega priznanja Slovenske sekcije IBBY.

Vira: MO Kranj in KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
3 min read
10 min read
1 min read