web analytics
22. aprila, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

KRANJ: stopnišče nad Jelenovim klancem osvetljeno, asfaltirana pa je tudi Kajuhova ulica

Z ugodnim spomladanskim vremenom se pospešeno izvajajo številna cestna dela in ureditve javne infrastrukture v Mestni občini Kranj. Odgovorni na MOK so pred dvema mesecema na Jelenovem klancu poskrbeli za nov prehod za pešce, opremljen s sodobno elektroniko. V teh dneh je uredila in osvetlila še stopnišče, ki povezuje Jelenov klanec s Staro cesto, ki naprej vodi do nove poti na Majdičev log. Dober kilometer stran v Kajuhovi ulici pa so občani dobili asfaltirano cesto.

Erekcijska črpalka
€ 4,91 – 11,39  € 9,83 – 22,79 (-50%)

V preteklosti stopnišče, ki povezuje Jelenov klanec s Staro cesto, ni bilo osvetljeno. Odslej je prehod na Staro cesto v nočnem času varnejši. Prejšnji kovinski ročaj ob stopnišču je bil prenizek in dotrajan, zato so ga dvignili na primerno višino in pobarvali. Na mestu, kjer ni ograje oziroma ročaja, pa so postavili tri LED-stebričke. Vsa dela so uskladili z Zavodom za varstvo kulturne dediščine.

Gorenjska Online lahko podprete z gesto dobre volje. Vzelo vam bo le trenutek. Hvala.Dela pa so končana tudi na Kajuhovi ulici, ki je bila do nedavnega še ena od zadnjih neasfaltiranih kategoriziranih javnih cest v Kranju. Asfaltirali so približno 300 m² cestišča v dolžini 70 metrov. Cestišče so najprej znižali, izravnali površino, prilagodili višine ter naklone obstoječih pokrovov jaškov, utrdili podlago, nato pa jo asfaltirali tako z grobim kot finim asfaltom in utrdili bankine.

Vir: MO Kranj

(Visited 15 times, 1 visits today)