web analytics

IMATE ZA NAS KAKO INFORMACIJO? PIŠITE NAM NA:

29 maja, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

KRANJ – spremembe v parkirnem režimu

Delite:

V Kranju prihaja do določenih sprememb v mestnem parkirnem režimu. Po novem bo od naslednjega ponedeljka (18. maja 2020) dalje treba plačati parkirnino za parkiranje na Gregorčičevi ulici in delu Ceste Staneta Žagarja. Pridobiti bo mogoče tudi parkirne abonmaje, ki omogočajo neomejeni čas parkiranja, a bo njihovo število omejeno.

Parkirnina, ki jo bodo zaračunavali med 19. ter 7. uro, bo na Cesti Staneta Žagarja in Gregorčičevi ulici znašala 0,60 evra za uro parkiranja. Zaračunavali jo bodo tudi ob sobotah, nedeljah in dela prostih dnevih. Parkirnino bo moč poravnati z gotovino, s parkirno kartico Mestne občine Kranj (MOK), mobilnimi telefoni ali s plačilno-kreditnimi karticami, navedenimi na parkomatu. Parkirne kartice MOK so naprodaj v sprejemni pisarni mestne občine, na kartomatu pred stavbo MOK in na Zavodu za turizem in kulturo (Turistično-informacijski center) na Glavnem trgu 2 v Kranju. Cena plačilne kartice znaša osem evrov, velja pa leto dni od prve uporabe na parkomatu.

Parkirni abonmaji po prednostni listi

Na navedenih parkirnih mestih, ki so označena na grafiki (glej spodaj), bo možno pridobiti tudi parkirne abonmaje, a bo njihovo število omejeno. Parkirni abonma parkirnega mesta sicer ne bo zagotavljal, bo pa na parkirnih mestih na Cesti Staneta Žagarja in Gregorčičevi ulici omogočal neomejeni čas parkiranja. Cena letnega parkirnega abonmaja je 400, mesečnega pa 40 evrov.

Komunala Kranj bo na podlagi prijav oblikovala prednostno listo, torej bo abonma pripadel tistemu, ki bo vlogo oddal prej.

Potrebni podatki

Vlogo za mesečni abonma lahko pošljete na elektronski naslov abonma@komunala-kranj.si (zaradi časovne evidence prijav) pri Komunali Kranj.

V vlogi za pridobitev mesečnega parkirnega abonmaja je treba navesti:

  • podatke o lastniku avtomobila (ime in priimek, davčna številka, naslov, telefonska številka),

  • dokazilo o lastništvu oziroma najemu avtomobila (obojestranska fotokopija prometnega dovoljenja oziroma najemne pogodbe, pooblastilo lastnika vozila).

 

Vir informacij: Katja ŠTRUC, MO Kranj
Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Delite:
Advertisements

Morda ste zgrešili

x