KRANJ - sobotna tržnica bo vendarle odprta - Gorenjska-online.com
29 oktobra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

KRANJ – sobotna tržnica bo vendarle odprta

Čeprav so v Mestni občini Kranj (MOK) v dogovoru s Komunalo Kranj najprej sprejeli odločitev, da zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa mestne tržnice v soboto ne bo, so se zdaj odločili drugače. Ljudem namreč želijo omogočiti dostop do zdrave in lokalno pridelane hrane. Ker je tržnica na prostem, pa bo lažje vzdrževati tudi varnostno razdaljo med ponudniki in kupci.

Mestna tržnica pri župnijski cerkvi Sv. Kancijana bo v soboto, 21. marca, odprta kot običajno, med 6. in 14. uro. Zaradi preventive pred širjenjem okužbe s koronavirusom bo tokrat razdeljena na dva dela: na lokaciji tržnice bodo naprodaj mesni in sirni izdelki, na prostoru med Prešernovim gledališčem in cerkvijo pa zelenjava in drugi pridelki oziroma izdelki.

 

S tem bo zagotovljeno, da bo med posameznimi ponudniki zadostna varnostna razdalja, nova lokacija (med gledališčem in cerkvijo) pa ima dostop z dveh strani, kar bo omogočilo, da bodo kupci nadzorovano in predvsem varno prihajali, se gibali med stojnicami in tudi zapustili tržnico.

Obiskovalce bodo na posebni režim in nujno potrebno preventivo opozarjala tudi pisna obvestila. Na prizorišču bosta tokrat dva tržničarja, ki bosta v pomoč ponudnikom hrane, po potrebi pa bosta tudi usmerjala ljudi, da bo vse teklo nemoteno in brez zdravstvenega tveganja. K temu seveda najbolj lahko pripomorejo ljudje sami.

Ravnajte odgovorno in s tem zaščitite svoje in zdravje ljudi okoli vas.

Vir: Katja ŠTRUC, MO Kranj
Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Advertisements