web analytics
27. januarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

KRANJ – sistem KRsKOLESOM bo aktiven tudi pozimi

Kranjski sistem KRsKOLESOM bo v letošnji sezoni prvič deloval neprekinjeno tudi v zimskem obdobju. Bodo pa v zimskem obdobju na voljo zgolj navadna kolesa, saj pri temperaturah pod lediščem baterija na električnem kolesu ne deluje; omenjena kolesa bodo v tem tednu pospravili z vseh postaj.

Sistem za izposojo koles KRsKOLESOM v Mestni občini Kranj (MOK) se je letos povezal s še štirimi gorenjskimi občinami (Jesenice, Naklo, Radovljica in Tržič) v skupni sistem Gorenjska.bike. Tako je bila s paketom KRsKOLESOM možna izposoja kolesa in vožnja tudi po vseh ostalih štirih občinah. Celotni sistem Gorenjska.bike bodo sicer s koncem novembra zaprli, KRsKOLESOM pa bo v letošnji sezoni prvič deloval neprekinjeno tudi v zimskem obdobju.

S tem želijo odgovorni v  Mestni občini Kranj še dodatno prispevati k razvoju trajnostne mobilnosti, ljudi pa spodbujati k večji uporabi nizkoogljičnega transporta in javnega prevoza.

Vožnja s kolesom je dobra rešitev tudi v času epidemije, ko javnega prevoza zaradi zamejevanja bolezni covid-19 ni. Možnost okužbe pri uporabi sistema – ob doslednem razkuževanju rok pred in po uporabi kolesa – je sicer že na splošno precej manjša kot pri ostalih vrstah javnega prevoza, poleg tega kolesa in aparate redno razkužujejo. Bodo pa v tem tednu na varno pospravili vsa električna kolesa, saj baterija ne zdrži temperatur pod 0 stopinj Celzija, tako da vožnja z e-kolesi v tem obdobju ne bo možna.

 

Vse informacije in novosti za prihodnje leto bodo sicer na voljo na spletni strani sistema KRsKOLESOM.

Vir: MO Kranj

Advertisements