Delite:

Posredujemo prošnjo OŠ Franceta Prešerna Kranj, tudi za pomoč ostalim kranjskim osnovnim šolam, za donacijo rabljenih računalnikov, ki jih potrebujejo za zagotovitev pouka na daljavo učencem, ki računalniške opreme nimajo. Kontakt za donacije: ales.zitnik@sfpkr.si.

Po prvem tednu pouka na daljavo ravnatelj OŠ Franceta Prešerna ugotavlja, da ima kar nekaj učencev, ki nimajo dostopa do spleta, niti nimajo s čim na internet dostopati. Zato se je odločil, da bo skušal poiskati možnost, kako priti do računalnikov.

Če ima torej kdo od bralcev kako možnost, ali pa morda kje v kaki službi čaka(jo) na odpis kaki računalniki in bi jih bilo moč odstopiti za čas izrednih razmer, naj kontaktira ravnatelja na zgoraj zapisan elektronski naslov. Pomembno je tudi, da obstaja možnost prevzema.

V naslednjem koraku si želijo tudi, da bi sosedje za ta čas odstopili možnost dostopa do brezžičnega omrežja, če je tak otrok v dosegu le-tega. Za zdaj je to ena od možnosti ki jo preučujejo, saj skušajo kar največ otrok vključiti v proces in v družbo. Na državni ravni mobilni operaterji pomagajo, a se o teh zadevah dogovarja ministrstvo, a … brez računalnikov žal dostop do interneta ne pomaga. 

Vir: Katja ŠTRUC, MO Kranj
Vir naslovne fotografije: KLIK

Delite:
Advertisements