Delite:

Kake podrobne statistične obdelave sicer nismo opravili, a zdi se, da se je število klasičnih gasilskih intervencij v zadnjih dneh nekoliko zmanjšalo. Ni potrebno imeti ravno Einsteinove pameti, da bi ugotovili, da gre tudi za posledice marsikatere prepovedi, ki jo je oblast vsilila v zadnjih dneh, saj je v splošnem bistveno manj aktivnosti. Nekaj se jih je vseeno nabralo.

V zadnjih štiriindvajsetih urah smo tako prejeli naslednje informacije o dogodkih s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami:

Ob 8.36 se je v gozdu na Hudem občina Tržič izgubila občanka. Gorski reševalci postaje GRS Tržič so občanko našli nepoškodovano in jo predali reševalcem NMP Tržič.

Ob 13.32 so v ulici Fužine v Kamniku gasilci PGD Kamnik odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala poškodovana oseba.

Ob 17.35 je planinec na poti s Storžiča v Tržiškem grabnu, občina Jezersko, zašel s poti, zato je potreboval pomoč. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Jezersko in nepoškodovanega pospremili v dolino.

Ob 17.50 so v Kurilniški ulici na Jesenicah, gasilci GARS Jesenice v objektu zaprli vodovodni ventil.

Ob 18.41 so posredovali gasilci PGD Škofja Loka in Stara Loka v naselju Podpulfrca, občina Škofja Loka, kjer je ob reki Sori prišlo do manjšega požara v naravnem okolju. Gasilci so požar pogasili.

Ob 20.20 je na ulici 1. avgusta v Kranju zagorel zabojnik za embalažo. Ogenj so pogasili gasilci GARS Kranj.

Ob 20.24 so v Levstikovi ulici, občina Kranj, goreli trije zabojniki. Požar so pogasili gasilci GARS Kranj.

Ob 21.08 so v Ulici 1. avgusta in Levstikovi ulici, občina Kranj, goreli trije zbiralniki za odpadno embalažo velikosti 1100 l. Ogenj so pogasili gasilci GARS Kranj.

Ob 4.37 danes zjutraj je na cesti Malo Dobro Polje – Posavec v občini Radovljica vozilo zapeljalo s ceste v gozd. Gasilci GARS Kranj so policiji razsvetljevali kraj nesreče in vozilo potegnili nazaj na cesto.

Vir informacij: Regijski center za obveščanje Kranj
Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Delite:
Advertisements