web analytics

IMATE ZA NAS KAKO INFORMACIJO? PIŠITE NAM NA:

5 julija, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Konkretiziranje načrtov za dnevno varstvo starejših

Delite:

Kranjski župan Matjaž Rakovec je podpisal pogodbo o nakupu prostorov nekdanjega trgovskega objekta Mercatorja na Planini. Preuredili naj bi ga v namene dnevnega varstva starejših. Kupnina za 416,60 m2 neto tlorisne površine v pritličju znaša 250.000 evrov.

V objektu bo potrebno preurediti prostore. Za dnevno varstvo je potrebno urediti garderobe in sanitarije, pa družabni prostor, prostor za počivanje ter prostore za zaposlene in dostavo hrane. Predvidoma bo urejena tudi zunanja terasa. Okvirni predvideni stroški gradbenih, obrtniških in inštalacijskih del (brez opreme) znašajo 200.000 evrov. Natančnejša ocena bo znana po pridobitvi dokumentacije, ki je trenutno še v izdelavi.

S podpisom pogodbe se je začel postopek pridobivanja gradbenega dovoljenja. Pričetek obnovitvenih del na Mestni občini Kranj (MOK) pričakujejo že v letošnjem letu. Novi prostori dnevnega varstva bodo za prve uporabnike pripravljeni v letu 2021.

Fabrka

Upravljanje v okviru Doma upokojencev Kranj

Za uporabnike je predvidenih 30 mest, sam program pa bodo izvajali v okviru Doma upokojencev Kranj. Le-ta sicer že sicer izvaja institucionalno varstvo starejših. Gre za program, namenjen posameznikom, ki še ne potrebujejo celodnevne, stacionarne oskrbe in si želijo oziroma potrebujejo pomoči, nadzora ali organizirane oblike bivanja le za določeno število ur dnevno. V dnevnem varstvu nudijo zajtrke; aktivnosti – jutranja kavica, branje, družabna srečanja, vključevanje v skupinske aktivnosti v domu, obisk prireditev, piknike, praznovanja rojstnih dni, sprehode, druženja v parku, obisk frizerja, pedikerja; kosila; aktivnosti po kosilu – počitek, klepet ob kavici, sprehod; možnost vključevanja v vse organizirane aktivnosti v domu – izleti, pikniki, udeležba v različnih skupinah, kulturne in družabne prireditve ter manjše storitve zdravstvene nege (aplikacija zdravil in inzulina, preveze).

Povpraševanja po dnevnem varstvu je veliko, zato bodo dodatne kapacitete dobrodošle. Tako bomo že v prihodnjem letu ublažili en del potreb po storitvah za starejše, hkrati pa pospešeno delamo na projektu izgradnje novih namestitvenih zmogljivosti doma za starejše na Zlatem polju,

je povedal župan Matjaž Rakovec.

Vir informacij: Katja ŠTRUC, MO Kranj
Vir naslovne fotografije: KLIK

Delite:
Advertisements
x