web analytics
27. januarja, 2022

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Ko te pohvali mafija …

Na presenetljivi sinočnji tiskovni konferenci v Ljubljani je državni sekretar ter nacionalni koordinator za logistični del akcije množičnega cepljenja za najnevarnejši virus na svetu, v zgodovini, pa tudi širše, Jekleni Kaco – kot strela iz jasnega in brez očitnega razloga – razglasil, da je ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Kimona Sustec izjemno simpatična, pri svojem ministrovanju zelo dobra in da jo človek preprosto mora imeti rad.

Ponosen sem, da vam danes lahko sporočim, da ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Kimona Sustec, v nobenem pogledu ni razočarala naših pričakovanj. Ocenjujemo, da je pri svoji skrbi na področju športa, posebej pa izobraževanja najmlajših, naravnost izvrstna in prav lepo jo pozdravljam,

je dejal Kaco.

To je pravzaprav vse, kar sem prišel povedati. Lahko omenim edino še, da ima dr. Kimona odličen odnos s šefom vlade, vladarjem noči,  predsednikom Nosferatujem. Oh, ko se dobita, se ure in ure pogovarjata ter smejita! V bistvu sem vam želel le povedati, da so jezni komentarji na njen račun povsem brez potrebe, saj Sustečeva opravlja pomembno delo in se ne more ozirati čisto na vsako mnenje internetnih epidemiologov, Google pravnikov ter fejzbuk borcev za človekove pravice. V vladi jo imamo vsi radi! Mar ni to super?

Lastni hvali navkljub, nekateri anonimni viri blizu dvora Nosferatuja Neoporečnega navajajo, da se v ministrski ekipi pojavlja zaskrbljenost, saj je popularnost dr. Kimone Sustec zaradi posiljevanja najmlajših s testiranjem in nošnjo mask ure in ure – padla z ničle v globoko temo, tako da jo dobri prijatelji predsednika vlade in ugledni poslovneži, na čelu s fenomenalnim ministrom, ki je slovensko gospodarstvo popeljal med najboljše v Evropi, Kozjanskim Bikom, zdaj iščejo na Kitajskem. Manjša neprijetnost pri segregaciji otrok je menda kriva, da se bo zvezda ministrice za izobraževanje, znanost in šport v nekaj dneh utrnila in izginila nekam za obzorje.

Takšni pomisleki so neutemeljeni, današnja tiskovna konferenca pa tako ali tako popolnoma z ničemer ni povezana s tem,

je zlovoljno pribil Jekleni Kaco, ko so novinarji zastavili še nekaj vprašanj.

Preprosto sem začutil potrebo po tem, da pridem sem in povem to nenaročeno obvestilo o tem, kakšno odlično delo opravlja ministrica za izobraževanje, znanost in šport. Tega mi nikakor ni naročila sama. Še manj je res, da me je v odmoru za kosilo na zadnji seji vlade v sanitarijah stisnila v kot in kričala name, naj dvignem njene rejtinge v anketah popularnosti. Nič od tega se ni zgodilo. Itak je nihče ničesar ne vpraša …

Še več rok v skupini novinarjev se je dvignilo, ko je Jekleni začel govoriti o nadaljnjih korakih pri maltretiranju otrok, ki jih bo morala storiti odlična ministrica, vendar se državni sekretar ter nacionalni koordinator za logistični del akcije množičnega cepljenja za najnevarnejši virus na svetu, v zgodovini, pa tudi širše, ni več zadrževal z odgovori na vprašanja, saj je imel pametnejše delo in je odvihral s tiskovne konference.

Nas, ki smo si pa v življenju ogledali mnogo mafijskih filmov, pa ob vsej hvali na ministričin račun, pošteno skrbi za njeno zdravje. V Scorsesejevih filmih se – recimo – takole hvaljenje in pozdravi, premnogokrat končajo z betonskimi škornji.

Še sreča, da nimamo reke Hudson in puščav. Je pa tudi res, da bo mafija na oblasti za seboj pustila strahotno opustošenje…. 

———-

Veseli bomo, če boste naš trud ovrednotili.
Vzelo vam bo le trenutek. Hvala.OPOMBA: donirate lahko tudi, če imate čitalec kod:

Vir naslovne fotografije: lastna montaža

Advertisements