web analytics
24. julija, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Kašarji se bodo šli “Art”

V okviru poletnega festivala KašArt se bo na treh lokacijah v Žirovnici v juliju in avgustu 2021 odvijala kopica zanimivih dogodkov.

Druženje ob pripovedovanju in poslušanju zgodb ter glasbe predstavlja pomemben del slovenskega ljudskega izročila. V Žirovnici ga ohranjajo s Pravljičnimi večeri pred Finžgarjevo rojstno hišo v Doslovčah. Četrtkovi večeri v juliju in avgustu bodo letos še posebej pravljični, saj bodo na petih dogodkih nastopili: Chris Eckman, Jana Beltran, Janez Bogataj, Tomo Križnar, Lara Jankovič, Brina.

Prešerna noč vsako leto v Vrbo (pred Prešernovo rojstno hišo) pritegne ljubitelje glasbe in “unplugged” koncertov na prostem od blizu in daleč. Letos bo – kakor pravijo organizatorji – še posebej prešerno saj se bosta Aleksandru Mežku na odru pridružila Tomi Meglič in Gušti.

Posebej bi bralce opozorili na – kakor tudi zagotavljajo prizadevni kašarski organizatorji – čaroben Koncert v Završnici. Potekal bo ob jezeru, v gozdu – le kdo se ga ne bi želel udeležiti!? V letu 2021 bo tovrstni koncert potekal prvič. Letos bo nastopil Magnifico, predskupina pa bo skupina Masharik.

Gorenjska Online lahko podprete z gesto dobre volje. Vzelo vam bo le trenutek. Hvala.

Vir informacij ter grafičnega materiala: Visit Žirovnica

Advertisements