web analytics
23. aprila, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Kaos na cestah!

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali 14 prometnih nesreč, v zadnjih dveh dneh skupno kar 25. V petih so se udeleženci včeraj telesno poškodovali. V Kranju je voznik trčil v kolesarko, ki je po kolesarski stezi prečkala vozišče. V še enem primeru v Kranju je kolesar padel sam, v okolici Tržiča pa je voznik v kolesarja trčil zaradi izsiljevanja prednosti na križišču.  Na gorenjski avtocesti je voznik trčil v naletni meh. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost in nižjo (še dovoljeno) vrednost alkohola (0,24 mg/l). V okolici Kranja pa so policisti obravnavali nesrečo dveh vozil zaradi izsiljevanja prednosti.

Robotski vakuumski sesalnik, dostava iz EU v nekaj dneh
€ 168,78 € 392,49 (-57%)

Tudi  že  dan  prej je bilo stanje nesreč podobno. Policisti so jih v torek obravnavali  11,  med  njimi  tudi  5 s poškodbami ali drugimi posledicami. Škofjeloški  policisti so ta dan obravnavali nesrečo peške, v katero je pri vzvratni  vožnji  trčil voznik tovornega vozila in jo poškodoval. Kolesarji so bili udeleženi v nesrečah na Primskovem in Šenturški Gori, medtem, ko je še  en  kolesar v okolici Škofje Loke med vožnjo izgubil zavest in domnevno umrl zaradi zdravstvenih težav. V zadnji torkovi nesreči s poškodbami pa je voznik  z osebnim vozilom naletno trčil v priklopnik ustavljenega tovornega vozila zaradi zastoja na Karavankah.

Gorenjska Online lahko podprete z gesto dobre volje. Vzelo vam bo le trenutek. Hvala.25 prometnih nesreč sredi tedna v zgolj dveh dneh in večje število poškodovanih udeležencev v teh nesrečah so visoke številke. Zato udeležence pozivamo k večji previdnosti in zbranosti. Problematična je zlasti neprilagojena hitrost, ki je tesno povezana tudi z drugimi dejavniki vožnje. Udeleženci varno souporabljajte prometne površine, kolesarji pa tudi sami bodite pozorni na ravnanja voznikov in poskusite predvideti njihova dejanja.

Vir: PU Kranj
Vir naslovne fotografije: KLIK

(Visited 15 times, 1 visits today)