web analytics
27. januarja, 2022

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Kaj se je dogajalo v zakulisju poimenovanja novega seva

Jebiga, zdaj to že vsi veste, vsaj tisti, ki spremljate tavelike fabr’ke za strašenje (MSM mediji) – najnovejši, najbolj nevaren in najbolj tak sev, ki bo potreben (ga je že, pa ne sprašujte, prosimo!) osvežilne doze, ima seveda novo ime. Mi vam o tem seveda ne moremo poročati prvi, saj nimamo dostopa do informacij pred tavelikimi fabr’kami za strašenje, zato pa imamo odlično ekipo raziskovalnih novinarjev, ki so se nemudoma lotili dela in ugotovili tisto, kar lahko vesoljnemu gorenjskemu (pa tudi širše) bralstvu razkrijemo zdaj:

Beli dim iz dimnika laboratorija v Wuhanu je signaliziral, da je človeštvo dobilo in poimenovalo novo različico

Na tisoče ljudi se je konec tedna zbralo pred Inštitutom za virologijo v Wuhanu, kjer so zaskrbljeno pričakovali novice. Krožile so namreč govorice, da bo kmalu poimenovana nova različica najnevarnejšega virusa v zgodovini človeštva, živalstva, stvarstva, pa tudi širše. Čakanje zvedavih in virusa boječih ter v čudež moderne medicine upajočih romarjev ni bilo zaman. Ko se je v nedeljo zgodaj zjutraj iz dimnika začel valiti bel dim, kar je svetu nakazalo nastanek in poimenovanje nove različice COVID-19, je izbruhnilo nepopisno veselje. 

Bila je živahna razprava,” je povedal vir iz laboratorija v Wuhanu, do katerega so se uspeli prebiti naši raziskovalni novinarji. “Ifnot Obey Youhang je predlagal, naj pri poimenovanju novega seva, ki bo slučajno ušel iz laboratorija, nadaljujemo z grško abecedo ter zadevo poimenujemo Xi. Če tako pomislim, Youhanga že nekaj dni ni videti …,” je še dodal neimenovani vir.

“Nu” je bil tudi predstavljen kot ena izmed možnosti, vendar so se znanstveniki želeli izogniti stigmi, da so povezani s satansko obliko nu-metala, ki je v visoko uglednih znanstvenih krogih splošno priznan kot najslabša glasbena zvrst na planetu. Potem pa je bil tam tudi model, ki je novi sev kar naprej želel imenovati “The One-Der Variant”, vendar je to večino prisotnih zmedlo, saj so zadevo vsi izgovarjali kot One Deer, namesto Wonder.

“Wet”
Grafit na Dessin papirju 30×42, original, v okvirju
100 EUR
https://corvus-art.si
info@corvus-art.si

Neimenovani slovenski znanstvenik, ugledni strokovnjak obilnejše postave, ki je spominjal na neurejenega kokakolastega Božička z vampom in rdečimi lički, je nato presenetil s poskusom, da bi sev po vsem svetu poimenovali Ivanova različica, vendar je bil predlog potolčen z veliko večino prisotnih, ki so menda – tako naš neimenovani vir – vihali nosove nad slovenskim znanstvenikom, pri čemer ni natanko jasno, ali zaradi njegovega neurejenega videza (in vonja), ali pač zaradi neustrezno debilnega poskusa poimenovanja svetovnega virusa po največjem pesniku, prihajajočem iz Mat’ kurje – Ivanu Blaznemu.

Ob koncu je glede na naše vire v laboratoriju obveljalo poimenovanje  “Omicron varianta”, saj ta med ljudstvom vzbudi zaupanje v stroko ter željo po pecivu in repetah.  

Ko je slavje utihnilo, so se romarji z veseljem na obrazih umaknili. Slišati pa je bilo obljube, da se čez nekaj tednov z veseljem vrnejo ob vznesenem čakanju na poimenovanje novega, še strašnejšega in še bolj usodnega seva, kakršnega človeštvo, živalstvo, neživi svet ter nesnovne oblike še niso videle … 

———-
Veseli bomo, če boste naš trud ovrednotili.
Vzelo vam bo le trenutek. Hvala.OPOMBA: donirate lahko tudi, če imate čitalec kod:

 

Advertisements