web analytics
1. marca, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Jutri začetek krvodajalskih akcij v Kranju

Rdeči križ Slovenije OZ Kranj bo v letu 2021 izvedel 12 terenskih krvodajalskih akcij, šest na območju Mestne občine Kranj. Pristojni sporočajo, da so potrebe po krvi tudi v času epidemije vsakodnevne. Krvodajalske akcije bodo izvajali v skladu z vsemi varnostnimi in zaščitnimi ukrepi v epidemiji covida-19. Število mest za prvo letošnjo krvodajalsko akcijo, ki bo ta četrtek, je omejeno in tudi že zapolnjeno.

Krvodajalskih akcij Rdečega križa Slovenije OZ Kranj se je na področju Mestne občine Kranj (MOK) v letu 2019 udeležilo 2112 krvodajalcev, v 2020 – letu pandemije – pa je število padlo na 1714. Terenske krvodajalske akcije zaradi epidemije covida-19 potekajo drugače, kot so v preteklosti. Krvodajalci se morajo obvezno predhodno prijaviti na odvzem krvi na eno od telefonskih številk Zavoda za transfuzijsko medicino (051 389 270, 051 671 147, 030 716 796). Zanj prejmejo točno uro prihoda, pristojni s krvodajalcem preverijo še ustreznost zdravstvenih pogojev za darovanje krvi, na kraj odvzema krvi pa vstopajo posamično.

 

Prva terenska krvodajalska akcija v letu 2021 bo ta četrtek od 7. do 13. ure v prostorih Gasilsko reševalne službe Kranj (GARS). Med darovalci bo tudi župan MOK Matjaž Rakovec in nekateri predstavniki kranjske GARS. Krvodajalska akcija bo potekala v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Število prijav je že zapolnjeno, med darovalci pa bo nekaj tudi takšnih, ki so že preboleli covid-19, kar je dobrodošlo, saj je krvna plazma drugačna od običajne, pravijo na kranjskem območnem združenju Rdečega križa. Termini preostalih krvodajalskih akcij v letu 2021 v MOK so še: 2. februar (Primskovo), 20. maj (GARS), 8. junij (Primskovo), 1. september (Kokrica) in 28. oktober (Stražišče).

—————————————————–

OMEGA 3 OLJE (več o samem izdelku si lahko preberete tule: KLIK) … tokrat kot darilo za zveste bralce Gorenjske Online podarja Katja Bizant Lutar s sodelavci iz podjetja LCHF Style. S KLIK-om na sličico spodaj boste preusmerjeni na stran, kjer boste lahko opcijsko darovali, da bo vaša in naša stran še naprej lahko delovala.

POZOR! Na voljo so TRI omenjena darila, vsako je vredno približno 21 EUR. V žrebanju lahko sodelujete tako, da spletni strani Gorenjska Online donirate NAJMANJ 10 EUR. Zadevo bomo objavljali v vseh naših člankih do vključno 25. januarja, nato pa izvedli žrebanje.


———————————————————

Vir informacij: MO Kranj
Vir naslovne fotografije: KLIK

(Visited 3 times, 1 visits today)