web analytics
28 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Jutranji potres na Gorenjskem

V zadnjih štiriindvajsetih urah smo s strani Regijskega centra za obveščanje v Kranju prejeli naslednje informacije o dogodkih s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Ob 7.37 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic Agencije RS za okolje zabeležili potres magnitude 1,8 v bližini Cerkelj na Gorenjskem, 21 km severno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili številni prebivalci Gorenjske. Ocenjujemo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98)

Ob 16.47 sta v naselju Potarje, občina Tržič, gorela trava in grmičevje. Posredovali gasilci PGD Bistrica pri Tržiču, Lom pod Storžičem in Križe, ki so požar pogasili in preprečili širjenje v bližnji gozd.

Ob 18.50 so na Ulici Tončka Dežmana v Kranju gasilci GARS Kranj s tehničnim posegom odprli vrsta stanovanja v večstanovanjskem objektu in tako omogočili vstop reševalcem NMP Kranj do poškodovane osebe. Gasilci so tudi reševalcem nudili pomoč pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

Ob 21.54 so na Cesti Maršala Tita, občina Jesenice, gasilci GARS Jesenice iz dvigala rešili dve osebi.

Vir naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
3 min read
10 min read
1 min read