web analytics
22 oktobra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

JURJA … pa pol l’di na mirnmu protestu

Tkok že pou leta, so se tut snoč zbral demonstrantje u Lublan. Drge je bwo b’l šwoh. Glede na to, da so ga ta tedn pos(r)lanci sral z en’m sumliv’m zakonam s področja ceplena, pa daj večina naroda u globokmu zimskmu spanu, so se to rundo demonstrantje hotl nekej prtožvat čez ministra in ministrstvo za zdravje. Zato so poj nekj utrujal t’m po tabel Lublan, večina naroda pa še naprej – alpa zmerej b’l – spi pa zdi na pohn rit, pa zmerja drgač misleče po fejzbuku. Medtem n’m pa vlečejo otroke z avtobusov, l’di z vlakov  in pretepajo nakupovalce, ker ne pristajajo na vzgojo in izobraževanje

Tkole pravjo polcaji za snoč:

Sinoči, 2. 10. 2020, so policisti na območju centra Ljubljane opravili varovanje neprijavljenega shoda.

Okoli 19. ure so se protestniki pričeli zbirati na Prešernovem trgu, nato pa odšli po ulicah do Ministrstva za zdravje, nato pa naprej do Trga republike, kjer se je zbralo okoli 1.500 oseb.

Policisti so opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev protestnega shoda, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.

Dogodek, ki se je zaključil okoli 20.30, je potekal mirno. Policisti so zaradi zagotovitve varnosti za promet zaprli več ulic v okolici. Pri varovanju shoda so ugotovili kršitev Zakona o javnih zbiranjih.

Nadaljuje se zbiranje obvestil glede dogodka in bo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepano v skladu z zakonodajo.

Ministra ni bwo, dol mu visi. Precednika pa tut ne, on sprejema odgovornost nek delč od oči javnosti. Xseu pa treba slikat otožno naslonen na kšno ograjo, bo pa hitr kriknu – to mi deli miška

Vir informacije: PU Ljubljana
Vir naslovne fotografije: KLIK

Similar Posts:

Advertisements