web analytics
28 septembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

JESENICE – trije okuženi

Včerajšnje informacije o ukrepih in aktualnih zadevah v zvezi s koronavirusom na Jesenicah:

1.
Občinski štab Civilne zaščite Jesenice stalno spremlja stanje na terenu in ne zaznava posebnosti.

Na podlagi usmeritev Uprave RS za zaščito in reševanje je bila pripravljena in poslana ocena potreb zaščitne opreme za tiste upravičence, ki so v pristojnosti občine oziroma občinskega štaba civilne zaščite (taksi podjetja, pogrebna podjetja, center za pomoč na domu, zavetišča za brezdomce, pralnice perila in čistilnice, Rdeči križ, Karitas, pekarne, občinska uprava, prostovoljne in poklicne gasilske enote, komunalna podjetja, občinske javne gospodarske službe, šole in vrtci, lokalne novinarske hiše, trgovine z živili, prostovoljci za varstvo otrok na domu, izvajalci osebne asistence, drugi reševalni sestavi, ki so vključeni v boj proti širjenju bolezni, npr. CZ, taborniki, skavti …; ostali posredovalci potreb niso v pristojnosti občinskih štabov CZ).

Ker zaščitna sredstva iz državnih zalog še niso na voljo, je Občina Jesenice sama naročila dodatne zaščitne maske. Njihova dobava je postopna, prvi del je Občinski štab CZ prejel danes, razdeljujejo pa se glede na prioritete.

Preko Rdečega križa Jesenice je bilo danes občanom Jesenic razdeljenih 5 paketov pomoči.

2.

Župan Blaž Račič je danes preko Združenja občin Slovenije na Vlado RS naslovil poziv s predlogi ukrepov, ki bi jih morala ta upoštevati pri pripravi interventnega zakona. Obvestilo za javnost najdete TUKAJ.

3. Spremenjen delovni čas Lekarne Plavž

Iz Lekarne Plavž obveščajo, da od jutri, 25. 3. 2020, naprej velja spremenjen obratovalni čas lekarne. Ta bo po novem odprta vsak delavnik od 8.30 do 18.00 ure, v soboto pa od 8.00 do 12.00 ure.

Na Jesenicah sicer deluje tudi lekarna, ki spada pod javni zavod Gorenjske lekarne. Ta je odprta od ponedeljka do petka od 8. do 18. ure ter ob sobotah od 8. do 18. ure. Ob nedeljah in praznikih opravlja dežurstvo od 9. do 17. ure.

4. Sprememba uradnih ur notarskih pisarn

Ministrstvo za pravosodje je izdalo odredbo o začasnem delovnem času notarjev v času trajanja epidemije koronavirusa. Z odredbo se določijo naslednje uradne ure notarskih pisarn:

  • ponedeljek, torek, četrtek in petek od 9. do 12. ure in
  • sreda od 13. do 17. ure.

5. Posodobljena priporočila in nova obvestila NIJZ

Nacionalni inštitut za javno zdravje je danes posodobil priporočila:

Na novo je objavil tudi naslednja obvestila:

 Spletno stran s koristnimi informacijami, vsebinami in povezavami s področja preprečevanja in obvladovanja epidemije COVID-19 je pripravilo tudi Združenje za medicino dela, prometa in športa. Dostopna je TUKAJ.

7.

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje včeraj do 10. ure v občini Jesenice ostajajo 3 potrjeni primeri koronavirusa.

Vir: Ines DVORŠAK, Občina Jesenice

Similar Posts:

Advertisements

Morda ste zgrešili

1 min read
4 min read