web analytics
15. maja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Jesenice rocks!

Kaj porečete pa na tole, dragi bralci … prav pred kratkim je bil na tej spletni strani objavljen intervju z jeseniško pevko Nino Bauman (KLIK); no, večinoma je jeseniška, ampak malo pa tudi od Pande  😉 , zdaj pa je na površje priplaval nov zanimiv jeseniški projekt, v katerem je v določeni meri sodelovala tudi Nina. Ampak pojdimo lepo po vrsti ( … kakor so hiše v Trsti, se je glasil star rek), k Nini se bomo še vrnili. 

Grega Habiča najbrž ni treba posebej predstavljati. Je le že desetletja uveljavljen glasbenik, mojster kitare. Ekipa zbrana v okviru njegove skupine GHB (Grega Habič Band), nam je tokrat ponudila izdelek, ki si ga boste lahko ogledali in preposlušali spodaj …

Najprej pa še nekaj drugih informacij. Za pesem je glasbo napisal Grega Habič.  Besedilo sta skupno prispevala Boštjan Smukavec, popularno imenovan Bifti ter Grega Habič.  Z glavnim vokalom je pesmi dala svojevrsten pečat Blažka Udir. No in tu se spet dotaknemo v prvem odstavku omenjene Nine, ki je prispevala podporne vokale, pomagal pa je tudi Domen Guzelj. Ne najmanj pomemben pri vsem skupaj je bil še en izvrsten jeseniški glasbenik: Klemen Gasar, ki je poskrbel za basovske linije pri predstavljeni pesmi. Z njim skupaj je za ritem sekcijo za bobni poskrbel Matic Hering. Za produkcijo je poskrbel Grega Habič.

Pri izdelavi in snemanju vizuelne podobe zadeve sta glavni vlogi odigrala umetnik, ki se skriva za psevdonimom Arn Thor (Mitja Ploj) ter Mirko (Budo) Budimir. Produkcija: Matic Hering.

Ljubav je prevara

I ljubav je grijeh

Ljubav je život

I ljubav je smijeh

 

Ljubiš i ne vidiš

Ljubiš ti ne čuješ

Ljubiš i ovaj cjeli

Nesretan svijet

 

Jedan dodir i sve se promjeni

Srce gori a pamet ne vidi

Ljubav nije stih

Ljubav težak je riff

 

Uvek kad zaspim

Želim da sanjam

U snovima živim

I s tobom sam ja

 

Tamo gdje uvijek

Čekaš na vratima

U snovima heroj

Tvojih snova sam ja

Da pa to ne bi bilo vse, pri Habičevih pravijo, da bo kaj kmalu luč sveta ugledala nova pesem, tokrat posvečena legendarnemu jeseniškemu Šerifu Benu. Vem, vem, firbec vas matra kaj in kako bo s tem, ampak … malce boste morali še potrpeti.

********************************************************

Čisto zadnja novička pa:
10. maja bo v Kolpernu dobrodelni koncert, kjer bo moč videti GHB. Ker je bila pred novim letom zelo lepo sprejeta tudi skupina Yugo-nostalgica, bodo na dobrodelni prireditvi sodelovali tudi oni.

Daleč je še do desetega maja, ampak … dovolj zgodaj smo vam povedali, da si boste zapisali na koledar.

Zdajle pa imate eno majceno nalogo: delite tale članek na spletnih socialnih omrežjih, da bo čim več ljudi videlo, kako kreativni smo Jeseničani …

Saj veste:


(Visited 48 times, 1 visits today)

Morda ste zgrešili

2 min read
2 min read
4 min read