web analytics

Jesenice: padec s skakalnice na Ukovi ter ugriz psa

Delite:

Gorenjski  Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 6 obvestil o prometnih nesrečah;
  • 8 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru;
    na področju kriminalitete policisti obravnavajo nova naznanila sumov kaznivih dejanj tatvine in ponarejanja listin;
  • obravnavan  je bil primer vožnje v napačno smer. Voznik je z vozilom potem obrnil in se odpeljal v pravo smer. Izsleden ni bil.
  • v enem izmed rutinskih postopkov so policisti zasegli manjšo količino prepovedane konoplje;
  • jeseniški policisti so obravnavali zdrs in padec s skakalnice na kopališču na tla. Tuja krivda je izključena, plavalka je utrpela telesne poškodbe;
  • na Pokljuki je bila obravnavana poškodba delavca pri spravilu lesa. S kraja nesreče je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo.
  • na Jesenicah je bil obravnavan primer ugriza psa. Oškodovanec je vstopil na območje z opozorilno tablo za prisotnost psov. Utrpel je lažje poškodbe.
Sponzoriran oglas (KLIK)

***
Nesreča kolesarja

V Škofji Loki sta danes zjutraj trčila kolesar in voznik avtomobila.  Okoliščine kažejo, da mu je voznik avtomobila odvzel prednost. Kolesar je utrpel telesne poškodbe. Policisti še vodijo postopek.

Če bo vreme tako kot je, bo na cestah veliko kolesarjev tudi preko vikenda. V minulih vikendih so žal kolesarji dodobra zapolnili statistiko nesreč.

V prvem junijskem vikendu sta bila v nesrečah udeležena dva kolesarja. Na Žirovskem vrhu je kolesar padel med zaviranjem, v Bohinju pa je trčil v prometni znak. Kazal je znake alkoholiziranosti.

Drugi vikend je prinesel tri nesreče kolesarjev. V dveh primerih je bil razlog neupoštevanje pravil o prednosti, v enem pa nepravilna stran vožnje. V vseh treh primerih je bila ugotovljena krivda na strani kolesarjev.

Prejšnji vikend pa je bilo nesreč kolesarjev šest. Dve nesreči sta se zgodili zaradi neupoštevanja pravil o prednosti pri zavijanju, po ena zaradi neprilagojene hitrosti vožnje kolesa in nepravilne strani vožnje, v Tržiču sta bočno trčila kolesar in voznik avtomobila, dva kolesarja pa sta bila udeležena še v nesreči na Ambrožu pod Krvavcem.  Prvi je padel med opozarjanjem kolesarja za seboj na prihajajoči
avtomobil, drugi pa med naglim zaviranjem. Vsi omenjeni kolesarji so bili telesno poškodovani.

Kolesarje policija opozarj na več pazljivosti in kat najbolj varno udeležbo v prometu.  Ustrezno je potrebno predvidevati posamezne situacije. Druge voznike pa policija poziva, naj jih predvsem ne
spregledajo. Z več previdnosti bo manj nesreč.

Sponzoriran oglas: KLIK

***
Tatvina

Policisti so včeraj obravnavali prijavo tatvine denarja iz osebnega avtomobila turistov na Vršiču. Ko so se lastniki vrnili do avtomobila, je bilo vozilo odklenjeno, pri ogledu pa niso bili najdeni sledovi vloma.
Zato obstaja verjetnost, da so vozilo pozabili zakleniti.

Naslovna fotografija: KLIK

 

Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja