web analytics

IMATE ZA NAS KAKO INFORMACIJO? PIŠITE NAM NA:

29 maja, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

JESENICE – dva meseca je trajalo, da so ogroženi iz najbolj rizičnih skupin prejeli po eno masko

Delite:

Z Občine Jesenice so sporočili, da so v pravkar iztekajočem se tednu odgovorni z Občine, Občinskega štaba Civilne zaščite in Ljudske univerze Jesenice, v projektu izdelave zaščitnih mask dosegli svoj cilj. S tem so sešili in razdelili 4840 zaščitnih mask. Posebej so odgovorni za sodelovanje pohvalili marljive prostovoljce.

V celotni dva meseca trajajoči situaciji so na ta način zagotovili, da je vsako gospodinjstvo v občini Jesenice, v katerem domujejo občani, starejši od 65 let – tisti, ki v zvezi z razglašeno epidemijo koronavirusa spadajo v najbolj rizično skupino – prejelo po eno zaščitno pralno masko. Hkrati so zgoraj omenjene organizacije na čelu s prostovoljci lahko določeno število mask zagotovile tudi za posamezne krajevne skupnosti, kamor se še vedno lahko obrnejo občani, ki bi masko potrebovali.

Dvaindvajset prostovoljcev je za šivanje zaščitnih mask skupno porabilo okrog 1250 ur prostovoljnega dela. Maske je pakiralo okrog 20 prostovoljcev, za dostavo po gospodinjstvih pa so poskrbela jeseniška prostovoljna gasilska društva, krajevne skupnosti, člani navijaške skupine Red Steelers Jesenice, člani KŠD Obranca ter drugi.

S projektom bodo – doseženemu zastavljenemu osnovnemu cilju navkljub – še nadaljevali. Prostovoljci bodo s šivanjem mask še nadaljevali, na ta način pa omogočili, da bodo maske prejeli vsi, ki bi jih morda še lahko potrebovali.

Če pripomnimo nekoliko sarkastično – prej je bil razglašen konec pandemije, preden so odgovorni uspeli svojim najranljivejšim občanom priskrbeti po – eno samo, samcato masko. To pa seveda truda zgoraj opisanih ne zmanjša niti za trohico …

Vir informacij: Ines DVORŠAK, Občina Jesenice

Delite:
Advertisements

Morda ste zgrešili

x