web analytics
28. novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

JESENICE bodo v prihodnjih petih letih postale turške!

Župan občine Jesenice Blaž Račič je včeraj nekaj časa prebil v ugledni družbi ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca, poslanke Mateje Udovč in predstavnikov uprave DARS. Vsa ta pomembna lepota si je ogledala delovišče na Hrušici, kjer je turško podjetje Cengiz Insaat že začelo z izgradnjo druge cevi avtocestnega predora Karavanke.

Ob tem je predsednik uprave DARS Valentin Hajdinjak povedal, da je trenutno na delovišču 42 turških delavcev, tekom same gradnje pa jih bo tudi do 150. Sodelovali bodo tudi slovenski delavci, ki bodo opravljali dela pred samim izkopom.

Dela bodo tekla neprekinjeno, 24 ur na dan.Če odmislimo anekse, težave, podtalne vode, drugačen teren, kakor so ga “pričakovali” in podobne zadeve, ki se v slovenskem gradbeništvu – pa četudi je zapakirano v turški ovoj – rade zgodijo, odgovorni obljubljajo, da se bo po 7,9 km dolgi cevi, od katere je 3,5 km v naši državi, prvi politik v soju žarometov zapeljal najpozneje maja 2025.

 

Jeseniški župan Blaž Račič je priložnost izkoristil tudi za kratek pogovor z ministrom in njegovimi sodelavci v zvezi z nekaterimi infrastrukturnimi izzivi, s katerimi se trenutno srečujejo na Jesenicah. Minister Gregor … pardon, Jernej … je županu zagotovil, da lahko v zvezi z njimi v kratkem pričakujejo njegov ponoven obisk na Jesenicah.

Morda pa se bo končno moč dogovoriti o uničeni cesti in ostalih malenkostih, ki jih je bušenje prve cevi pustilo  v mestu pred dobrimi tridesetimi leti, pa se doslej ni dalo okrog tega kaj dosti storiti. Za te reči seveda ni kriv aktualni župan, ki je v tistih časih še – kakor pravi čiča v legendarnem filmu Ko to tamo peva – srao gaće i jeo pačja govna umesto dudinja. Se pa znameniti rek “ne da se” očitno že desetletja drži območja med ovinkom pri Acroniju ter prvo – in “kmalu” tudi drugo – cevjo luknje skozi Karavanke …

OPOMBA: osnovne informacije ter fotografije nam je prijazno posredovala: Ines DVORŠAK, Občina Jesenice

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
3 min read
3 min read