web analytics
27. januarja, 2022

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Jebiga, bela snežinka pada in Božič je t’le!

Določeni viri, ki Gorenjsko Online zalagajo z informacijami, ki niso nič manj verodostojne od tistih, ki jih že dve leti trobijo samozvani (edini in ugledni) strokovnjaki s TV ekranov, so potrdili, da je tehnično v Mat’ kurji morda res še november in nas praznovanje Dneva republike (ups, tisto je bilo v eni bolj spoštovani državi) še čaka, pa vendar se je potrebno soočiti z dejstvom:

JEBIGA, BOŽIČ JE T’LE

… in nima smisla pretvarjati se, da je drugače.

Zunaj je mrzlo, mrak je že ob 16. uri, z ekranov nam Magnifico ob vsakem trenutku podarja ljubezen, trgovine davijo z glasbo, ki vsaj malo smrdi po kokakolastem času, na policah pa je že vse v rdeče-zelenem. To vse skupaj pomeni, da je Božič. Jebiga.

Lahko vam na tem mestu svetujemo, da se skrijte pod odejo …in vi se lahko skrivate po cele dneve, a boste jebenemu božičnemu času vseeno težko ušli. Na črkah na naslovih revij bo še vedno sneg. In če k temu dodamo še Božička iz nočnih mor, ki nas že skoraj dve leti s TV ekranov davi s svojo neurejeno pojavo, podobno zadnjemu vaškemu pijančku in ne resnemu strokovnjaku ter nam sporoča vedno nove in nove variante daril, ki so jih vodilni v njegovi kamarili pripravili za serviranje v nočni mori, ki jo imenujejo nova realnost … vam lahko rečemo le: pripravite si skrekano obrazno masko ter stopite v vrsto za poživitveno Božično darilce … ki si ga bodo lahko privoščili izbranci iz vrst elite. Ker ste vi tako hotel … eee … dopustili.

Kaj, ko bi si v Mat’ kurji prenehali lagati? Stavimo, da bi bila to ena najtežjih nalog, kar bi jih narod lahko dobil, upiranja pa bi bilo še več, kot siljenju s futranjem s cepivi in neskončnimi poživitvenimi repete-ami. Prekleto težko bi bilo.

In če si nehamo lagati, si moramo kaj hitro priznati, da nas posiljevanje z Božičem – skorajda – že sredi avgusta strašansko nervira. K sreči je bil zdaj ravno t.i. Črni petek, še ena kapitalistična grozovitost, ki nam vleče denar iz žepov ter nas ob tem prepričuje, da je “ugodno”, pa so nas z Božičem malce šparali. Ampak evo, so že tu … ugodna darila in zavijanje in dodatna možnost “ugodnih” nakupov, da ne bi slučajno pozabili na koga, ki bo pozabil na vas tisto sekundo, ko bo odvil darilo, saj se vas vse leto ni spomnil, vi pa njega (nje) ne. 

Grafit na Dessin papirju 30×42, original
100 EUR
https://corvus-art.si
info@corvus-art.si

Okraski morajo zdaj s podstrešja. Pred hišo, po balkonih in blokovskih oknih se mora svetiti ter utripati, če ste le malce nagnjeni k vzdušju, ki vam ga bodo – epidemiji moralnega razkroja navkljub – na vse načine turili v ušesa in vse druge odprtine še dober mesec.

In če ste dovolj nasedli najnovejši tržni niši o trajnostnem in ekološkem, si pojdite hitro kupiti pravo bio jelko slovenske proizvodnje … pardon, iz slovenskih gozdov, saj bodo v nasprotnem ostale le še plešaste in ofucane. Jelke namreč. Z malo začetnico. Potem pa hitro pred TV, poživitveni odmerek v roko ter zazibat’ se v svoje lažno zadovoljstvo, da ni tako hudo in da je v bistvu čisto lepo.

Jebeni Božič je in bela snežinka pada …

———-
Veseli bomo, če boste naš trud ovrednotili.
Vzelo vam bo le trenutek. Hvala.OPOMBA: donirate lahko tudi, če imate čitalec kod:

Vir naslovne fotografije: KLIK
Prirejeno po idejah iz lastnih raziskav.

Advertisements