web analytics
12. junija, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Jebeš pravni red, če pa vsak lahko po kavbojsko uveljavlja neka svoja pravila …

Kranjski policisti so včeraj obravnavali prijavo varnostnika, da moški ne upošteva ukrepa nošenja maske v zaprtem javnem prostoru in se iz objekta kljub njegovim opozorilom zaradi te okoliščine ne želi odstraniti.

Proti kršitelju zdaj poteka prekrškovni postopek zaradi neupoštevanja ukrepov varnostnika. Na kranjski policijski upravi so ob tem zapisali, da:

Organizacije in podjetja imajo lahko  sprejeta  svoja pravila vstopa, na ljudeh pa je, da ta pravila upoštevajo. Njihov red je lahko celo bolj strikten kot splošni javni red in mir. Če za varnost in red na varovanem območju skrbijo varnostniki,  imajo oni pravico in dolžnost izvajati ukrepe po predpisih o zasebnem varovanju in vzdrževati red na varovanem območju. Če bi občan opozorilo varnostnika upošteval – bodisi bi si nadel masko ali pa bi objekt zapustil – dogodek niti ne bi bil prijavljen.

Pozivamo k varovanju zdravja in preventivnim ukrepom za preprečevanje širjenja koronavirusa.

Podatka o tem, kje se je zadeva zgodila, policisti niso izdali, lahko pa ugibamo, da je šlo morda za kako trgovino, državno ustanovo, ali kaj podobnega …

Če zadeve postavimo v kontekst odločitve koprskega višjega sodišča, ki je v nedavno izrečeni sodbi ugotovilo, da v slovenskem pravnem redu nošenje mask ni omenjeno, za ne-nošenje pa v istem niso predvidene nikakršne kazensko-pravne sankcije, vse doslej izrečene kazni pa so praktično protizakonite, kljub temu pa po zgoraj zapisanih trditvah policistov praktično kdor ‘ma 5 minut cajta uveljavlja neke svoje ukrepe in predpise, ki se ne ozirajo na pravni red v Republiki Sloveniji, potem smo praktično prenehali biti pravna država.

Bubble Butt Push Up Fitness Leggings v 27 različnih barvnih kombinacijah
€7,54 – 9,38 €17,14 – 21,31 (-56%)

Skrivanje za ukrepi in predpisi se bo očitno še naprej nadaljevalo. Ko bo nekoč te norije in zločinov nad lastnim ljudstvom konec – in nekoč konec BO prišel!!! – se bodo pa hitro začeli pojavljati policisti, varnostniki, učitelji, zdravniki, sodniki … da politikov niti ne omenjamo … ki bodo z vso vnemo zatrjevali, da so bili že od vsega začetka proti.

Kako pa na zadeve gledate bralci?

Gorenjska Online lahko podprete z gesto dobre volje – 1 EUR. Vzelo vam bo le trenutek. Hvala.Vir: PU Kranj
Vir naslovne fotografije: KLIK

Advertisements