web analytics
27. februarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Janša vas *ebe – neizpodbitni dokazi

Pišem: Marko LUKAN

V tem članku boste prebrali neizpodbitne dokaze o tem, kako vas trenutni predsednik vlade, nekateri mu pravijo Princ teme, drug Twitto, tretji Jajo, pa Kalimero, Kristijan, šiptarski dohtar, Nosferatu, preprodajalec z orožjem, Orbanov pudelj, pralec denarja, fašist, kancler, führer … in kdo ve, kako še vse … drugim pa – v skladu s staro slovensko navado kontriranja –  seveda predstavlja brezmadežno božanstvo, ki mu ves čas nagajajo zli komonizti, pa Murgle, izkoriščevalci, lenuhi, levi fašisti, zombiji, trenirkarji, FDV-jevci, mali palček, kolesarji, presstitutke … skratka pol sveta … no, pa saj ste dojeli o kom teče beseda?

Hm, kje smo ostali? Obljubili smo vam dejstva, ki dokazujejo, da vas, dragi bralci Gorenjske Online, naš dragi tovariš Twitto pošteno *ebe. Brez zvezdice povedano: jebe. Ampak preden se lotimo dokazov, se posvetimo še nekaterim, za branje teh vrstic nadvse – če ne kar odločujoče – pomembnim dejstvom.

Dejstvo recimo je, da te vrstice nastajajo v urah, ki bi jim prej morali reči nočne, kot jutranje (začetek ob 3:10), saj zanje tekom dneva ni časa. Avtor namreč nimam stalnega dohodka, pa skušam ujeti kak evro tu, kak evro tam … in je potem lov za temi rečmi odprt v času aktivnih ur večine populacije.

Drugo dejstvo je, da portal Gorenjska Online nastaja popolnoma na prostovoljni bazi, ni od nikogar financiran in od nikogar usmerjan. Je popolnoma plod lastnih razmišljanj, ustvarjanj, hotenj ipd.

Tretje neizpodbitno dejstvo je, da taka zadeva, če človek želi ponuditi kar največ informacij, vzame ves dan. Pogosti so delovniki, trajajoči 14, 16, tudi 18 ur. Že en sam Zgodilo se je na današnji dan prispevek zahteva kake štiri ure intenzivnega raziskovanja, prevajanja, oblikovanja … kje pa so še ostali prispevki.

 

Naslednje dejstvo je, da portal radi berete, tako je vsaj videti ob spremljanju števila obiskov spletne strani. Ravno v tem zajcu pa tiči grm: večino člankov, ki jih objavimo na spletni strani, posredujemo tudi na naših družabnih omrežjih. In prav večina vaših obiskov, – govorimo o preko 95% – dragi bralci, pride od tam. Tule pa ustvarjalec naletim na težavo, ki je ne opisujem prvič: spletna socialna omrežja delujejo po nekih zakonitostih. Najpomembnejša – povedano preprosto – je ta, da bo vsebino neko omrežje ponudilo bralcem takrat, ko bo “izračunalo”, da je bralcem zanimivo. Tu pa se skrivata paradoks in past. Paradoks pri Gorenjski Online je v tem, da se mesečni obisk strani že dlje časa suče okrog 60,000, reakcij na družabnih omrežjih pa je vedno manj.

Ne razumimo se narobe: bolj od samih reakcij (všečkov, komentarjev, delitev …) je pomembno, koliko bralcev informacije dosežejo in do tu vse lepo in prav. Konec koncev za popolnoma ljubiteljsko spl. stran sploh ne dosegamo slabih rezultatov. Past pa je v tem, da – recimo Facebookov – algoritem razume, da bralcem vsebine niso zanimive, če nanje ne reagirajo. In ker razume tako, jih potem neha prikazovati. In ker jih neha prikazovati, jih bralci prenehate brati. In ker jih prenehate brati … izgubijo svoj smisel. Članki so še vedno tam, so na voljo, jih lahko preberete, le poiskati jih morate. Dandanes pa je informacij toliko, da ljudje preprosto več nimamo časa iskati. Konzumiramo le tisto, kar se nam pripelje mimo nosu

Za primerjavo postavimo dva primera:

  • Kuharica svoje jedi ustvarja ure in ure; njeno mojstrstvo hvalijo vsi, ki so kako od njenih jedi kdaj lahko okusili … v zadnjih dneh pa so ljudje začeli hoditi mimo … nobena začimba ne pomaga, ostaja le vonj, ki ga zaznajo naključni mimoidoči in nekaj stalnih gostov v restavraciji, v kateri kuha. Jed se pokvari in potrebno jo je zavreči.
  • Mojster tesar ustvarja neko klop ure in ure. Prebivalci njegovega kraja ga dobro poznajo, njegovi izdelki so cenjeni in del marsikaterega gospodinjstva. Nenadoma pa trgovci začno postavljati njegove izdelke tja nekam zadaj, v najbolj temne in neugledne kotičke trgovin. Še vedno so tam, še vedno jih lahko kupite, vendar jih morate poiskati … a kako, ko pa jih nikoli ne vidite?

Zatorej: da bi te vrstice še naprej lahko prebirali, jih je v prvi vrsti potrebno videti. In če jih želite videti, jih je potrebno všečkati, deliti ter komentirati. To ne velja le za ta članek, pač pa za vsakodnevne članke. Če se že z vsebino ne strinjate, dragi bralci – v teh krajih se očitno ne moremo strinjati prav o nobeni zadevi – pa lahko z vašim všečkom, komentarjem, delitvijo … nagradite vsaj trud, ki ga ustvarjalec v to vlagam.

V nasprotnem je bolje, če se prijateljsko poslovimo in rečemo: lepo je bilo, dokler je trajalo.

Kako ima pa vse skupaj kakršnokoli povezavo s trenutnim predsednikom vlade, ki mu nekateri pravijo Princ teme, drug Twitto, tretji Jajo, pa Kalimero, Kristijan, šiptarski dohtar, Nosferatu, preprodajalec z orožjem, Orbanov pudelj, pralec denarja, fašist, kancler, führer … in kdo ve, kako še vse … drugim pa – v skladu s staro slovensko navado kontriranja –  seveda predstavlja brezmadežno božanstvo, ki mu ves čas nagajajo zli komonizti, pa Murgle, izkoriščevalci, lenuhi, levi fašisti, zombiji, trenirkarji, FDV-jevci, mali palček, kolesarji, presstitutke … skratka pol sveta … no, pa saj ste dojeli o kom teče beseda?

Z naslovom v zvezi s tem bitjem sem le želel privleči vašo pozornost. Očitno mi je uspelo. Uporabil sem natanko enako taktiko, kot so jo uporabili oblastniki v covidiotski situaciji: ljudstvu so vrgli kost, potem pa v ozadju izpeljali druge posle. O obljubljenih dejstvih je nesmiselno izgubljati čas in vrstice, saj bo omenjeni nekaterim ne glede na vse vedno Princ teme, drug Twitto …, drugim pa brezmadežno božanstvo …

Kar se tiče mene, v zgodnjih jutranjih urah zaključujem – z za danes edinim – člankom in se odpravljam delat tja, kjer v zadnjih dneh vlagam svoje delo, moč, mišice, voljo, talent in svoj socialni čut: na dobrodelno akcijo, s katero Zveza društev prijateljev mladine Jesenice zbira sredstva za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin.

Sem pa le socialec, izkoriščevalec, lenuh …. in kar je še podobnih oznak.

Vam, dragi bralci, pa želim lep dan.

OPOMBA: dobro si oglejte naslovno fotografijo: moški na sliki reklamira zelo zanimive knjige 😉

(Visited 8 times, 1 visits today)