web analytics

IMATE ZA NAS KAKO INFORMACIJO? PIŠITE NAM NA:

29 maja, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Izdelava zaščitnih mask za občane Jesenic

Delite:

Zaščitne maske so v zadnjih dveh tednih najbolj iskano blago. Zato so tudi težko dobavljive, posamezniki, organizacije in lokalne skupnosti pa so se znašli po svoje. Ker je povpraševanja bistveno več od ponudbe, so se manjše občine ali posamezne skupnosti preko prostovoljcev lotile šivanja le-teh.

Občina Jesenice z nekaj več kot 9.000 gospodinjstvi mask za vsa gospodinjstva ne more zagotoviti. Primernih zaščitnih mask, ki se uporabljajo za zdravstvene namene, v takšni količini ni mogoče dobiti, zato je na pomoč priskočila Ljudska univerza Jesenice. Ta je namreč ta teden s pomočjo prostovoljcev začela z izdelavo pralnih mask iz blaga. Zagotovili jih bodo tistim občanom Jesenic, ki si jih ne morejo ali ne znajo priskrbeti.

Material za maske je kupila in zagotovila Občina Jesenice, celoten projekt pa koordinira občinski štab Civilne zaščite občine Jesenice. Za zdaj v projektu sodeluje 17 prostovoljcev, pri Ljudski univerzi Jesenice pa bi bili veseli tudi dodatnih parov pridnih rok, s pomočjo katerih bodo lahko izdelane maske hitreje prišle do tistih občanov, ki jih potrebujejo.

Zato vabijo vse posameznike, ki imajo doma šivalne stroje in so vešči šivanja, ter tudi tiste, ki bi se radi naučili šivati zaščitne maske, da se kot prostovoljci javijo na e-naslov vgc@lu-jesenice.net oziroma admira.terzic@lu-jesenice.net ali na telefonsko številko (04) 58 33 803 oziroma (04) 58 33 804, kjer jim bodo sodelavke Ljudske univerze Jesenice posredovale vsa dodatna navodila.

Glede na veliko število jeseniških gospodinjstev in hkrati dejstvo, da maske številni posamezniki že imajo, maske ne bodo razdeljene avtomatsko vsem gospodinjstvom, temveč le tistim, ki jo še potrebujejo. Pri razdeljevanju mask bodo sodelovala tudi prostovoljna gasilska društva ter krajevne skupnosti. Tisti občani, ki si zaščitne maske do sedaj niso mogli ali znali zagotoviti, se lahko s prošnjo obrnejo tudi na intervencijsko številko občinskega štaba civilne zaščite občine Jesenice, tj. 031 300 292, ali na svojo krajevno skupnost.

Glede na to, da maske trenutno šiva 17 prostovoljcev, bodo maske razdeljene postopoma, prioriteta pa bodo občani iz najbolj rizične skupine, torej starejši občani.

Vir informacije: Ines DVORŠAK, Občina Jesenice
Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Delite:
Advertisements

Morda ste zgrešili

x