web analytics
30. novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Intergalaktičn medobčinsk sodelwane

Čudne stvari so dogajale učerej na Gorenskm. Recimo: avto sej zaletu u kandelabr. Prebral boste tut kdo je zgubu oblast, pa kwa počnejo strešna okna kdr jih človk ne kontrolira kukr mejhnga otroka. Ampak pejmo po vrst:

Koj zutrej ni bwo nbenga dogajana. Tut sred dopovdneva ne, dokler skor točn opowne ni počwo od dolgcajta enmu liftu na Ulc Tončka Dežmana u Kranu in sej zaštekow. Jasn da je barabon liftarsk to naredu lih takt, xsej edn z nemu hotu pelat gor-dol … in je revež ostow ujet notr. Se prav: člowk u liftu. Kwa so hotl, namorš človeka pstit na milost in nemilost frdamanmu liftu … zato so šli kransk poklicn gasilci to spedenat po ulaufanmu postopku: rešl so modela ven, use skp odklopl, pa obvestil serviserja. Fajn, je reku ta, lih nimam nč za delat …

Nmau čez pol drugo sej nardiw čudo: u kandelabr u Milah sej zagonu en avto. Tistm Gorencam, xso dost stari, bo tle na pamet padwa ena stara komedija, xse jij rekl Herbie … prpodwawa je pa od enga avta s čudežnm lastnostmi: recimo da je samo znow pelat, rešvat določene situacije in to vse skp na dost humorn način. Tale včerej je zgleda tut znow sam vozt, ker u cewmu poročilu od gasilcov ni omenenga nobenga živga bitja. Tut mi vam namormo povedat zarad tega, a sej pr cevmu incidentu s kandelabram kdo poškodwow, al je zarad tga samo enkp pleha skrivlenga. Uglavnm, ke so zdrvel GARS-ovci s Krana, zavarval okolco, posul tist, kar sej z avta usc*l, snel avto s škarpe (zgleda, da sej tut ke zagonu), pa s ceste pospravl prebrnen kandelabr in … hm … hidrant. Kwa je ta počel na cest, ni pojasnen … Firbec gotow.

No zdej pa pridemo do zgube oblasti. En velk del naroda je tko besn, da je tle gotov pomislu, da mo rušl uzurpatorsko oblast, alpa kej podobnga. Ampak ne, mi tlele smo čist miroljubn in še pomislmo ne, dab pumpal ldi prot kšnmu zajedalcu, samodržcu in žaljivcu zdrave pameti. Bohnadej! Nej se s tem ubada mladina, sej veste – za nihovo prihodnost se gre. Sam kwa, k je tamladm sam to važn, da majo dobr telefon … Pustmo to!  Kr se tiče zgube oblasti, jo je zgubu edn na Mežakl. Pa ne zarad tega, ker bi tm zganow teror nad srnam, svizcam, medvedam in ostalmu prebivastvam gmajne in bi se omeneni pobunl in ga prasca zrušl, ampak … ker sej zagonu s kolesam u drevo. Se prav – zgubu je oblast nad kolesam. Reveža je odnesl deset metrov pod cesto (človeka, ne kolo). Ke so se podwizal gorsk reševalci z Radolce, g za prvo silo oskrbel, predal blejskm reševalcem, xso ga pa prpelal u bolnco Jesenice. Če ni to prekrasn intergalaktičn medobčinsk sodelvane, pa tut nawemo kwab rekl … Jasn mormo povedat pa predusem tole: ponesrečenmu želemo hitr in popown okrevane! Držemo pesti!

Nekej pred peto popowne sej snel enmu strešnmu oknu na Glavnmu trgu u Kranu. Dost mam okow, je reku in se strgow z okovov … no, pomagow muj pa tut veter. In tko sej revež res odtrgow in se podal na potep po svetu. Ker je pa pač po defoltu strešn okn, sej negov svet začel na streh. In kje enkat pršu do roba strehe, gaj mau stinswo, pa je obvisu tam. Jbg, visok je blo. Stiskaw je tut tiste, xso hodil uspod, tko da so poklical gasilce. GARS-ovci (kransk, jasno) so pršibal ke, odvil avtolojtro in snel frdaman, pobesnew in odtrgan okn z roba strehe.

Tko.

**********

Oroginalna sporočila

Ob 11.47 je v Ulici Tončka Dežmana v Kranju v okvarjenem dvigalu stanovanjskega objekta
ostala ujeta oseba. Gasilci GARS Kranj so s tehničnim posegom osebo rešili, dvigalo izklopili iz
delovanja ter o tem obvestili serviserja.

Ob 13.38 je v Miljah, občina Šenčur, osebno vozilo trčilo v drog javne razsvetljave. Gasilci
GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine z
vpojnim sredstvom, vozilo dvignili iz škarpe na cesto ter s ceste odstranile hidrant in drog javne
razsvetljave.

Ob 14.21 je na Mežakli, občina Gorje, kolesar izgubil oblast nad kolesom in se zaletel v drevo
ter zletel okoli 10 metrov pod cesto. Reševalci GRS Radovljica so poškodovanega kolesarja na
kraju oskrbeli, prenesli do terenskega vozila ter ga prepeljali v dolino, kjer so ga predali
reševalcem NMP Bled, ki so ga odpeljali v SB Jesenice.

Ob 16.40 je na Glavnem trgu v Kranju veter odtrgal strešno okno, ki je ostalo na robu strehe.
Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka in s pomočjo avtolestve odstranili nevarnost. O
dogodku je bila obveščena tudi policija.

Vir. Regijski center za obveščanje Kranj
Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
2 min read
3 min read