web analytics
22 oktobra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Intenziven dialog med državo in Občino Bled v zvezi z južno obvoznico

Potem ko je blejski občinski svet na izredni seji pretekli teden zavrnil traso južne razbremenilne ceste, kot jo predlaga Civilna iniciativa Mlino, je Bled najprej obiskal državni sekretar – opomba GorOnl: glejte, da boste pravilno naglasili besedo sekretar 😉 – na Ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič, v tem tednu pa sta blejski župan Janez Fajfar in direktor občinske uprave Robert Klinar obiskala tudi Direkcijo za infrastrukturo.

Ministrstvo in Direkcijo so Blejci seznanili, da leta 2012 sprejeta trasa po veljavnem Občinskem podrobnem prostorskem načrtu torej ostaja v veljavi in da »so zdaj vse karte na mizi«, kot se je izrazil župan.

Kot je povedal župan Janez Fajfar, so zdaj na vrsti pospešeni odkupi zemljišč tam, kjer zemljišča še niso odkupljena, ob tem pa je pozval občane, naj zemljišča prodajo, saj je druga možnost le še razlastitev, »tega pa si nihče ne želi«.

Ponovno je poudaril, da za traso Civilne iniciative Mlino soglasodajalci v prostoru niso dali pozitivnih mnenj, kar pomeni, da predlagana trasa ne bi bila mogoča.

»Pogodba z Direkcijo za infrastrukturo je že nekaj časa podpisana, verjamem, da se bo gradnja končno začela v začetku prihodnjega leta«, je še povedal župan.

Na fotografijah: obisk državnega sekretarja Aleša Miheliča na Bledu; obisk župana Janeza Fajfarja in direktorja občinske uprave Roberta Klinarja na DRSI, direktorica Lilijana Herga stoji ob županu

Tonski izjavi: župan Janez Fajfar

Similar Posts:

Advertisements