Delite:

Policisti  so danes nadaljevali s poizvedovanjem o osebah, ki so na Krvavcu  včeraj otroku pomagale pred verjetnim padcem s sedežnice. Iz zbranih podatkov izhaja, da je v reševanju sodelovalo deset oseb. Tri od omenjenih osebe so bile na sedežnici, sedem pa pod njo. Prav vsak posameznik je bil v tistem trenutku ključen, da ni prišlo do tragedije. Zato bo Policijska uprava Kranj v skladu s Pravilnikom o priznanjih policije zanje predlagala podelitev medalje policije za požrtvovalnost, RTC Krvavec pa bo vsem vpletenim omogočil enodnevno brezplačno smuko in kosilo na Plaži Krvavec.

Včeraj še neznani moški, ki je skupaj z odraslo žensko ujel in dlje časa zadrževal otroka pred padcem v globino, se je policiji danes javil sam. Gre za državljana Slovenije, ki je včeraj smučal na Krvavcu. Poleg omenjenega gospoda in odrasle ženske ter otroka, ki je zdrsnil, je bila na sedežnici v tistem trenutku še ena deklica, ki je v okviru svojih zmožnosti tudi pomagala z držanjem.

Pod sedežnico pa je reševalno mesto s postavljanjem mreže, ki se sicer uporablja za varovanje in ločevanje smučarskih prog, ustvarilo  7 posameznikov. Med njimi so bili delavci na smučišču, naključni mimoidoči in policist.

Deset ljudi torej, ki so bili v zelo stresni situaciji zelo prisebni in so v skupinskem duhu odigrali vlogo življenja. Rešili so življenje, za kar jim iskreno čestitamo.

Celotno reševanje je trajalo vsega nekaj minut. Otrok je pri padcu z velike višine utrpel lažje poškodbe.

Policisti ob tem pripominjajo, da jih izredno žalosti, da še vedno ne vedo, kdo je bila gospa, ki je na sedežnici pomagala držati otroka in je odigrala eno od ključnih vlog v njegovem reševanju. Zato poziv, naj se jim javi, še vedno velja.

 

Povezan članek z uvodno informacijo: KLIK

Za informacije se zahvaljujemo mag. Bojanu Kosu, predstavniku za odnose z javnostmi, višjemu samostojnemu policijskemu inšpektorju, PU Kranj
Vir simbolične naslovne fotografije. KLIK

Delite:
Advertisements