web analytics
15. januarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Incident z belim kombijem

V nabiralniku Gorenjske – online se je znašlo sporočilo zvestega bralca, v katerem razburjeno ugotavlja, da se o dogodku, ki ga je opisal, v javnosti ni govorilo praktično nič. Panike po nepotrebnem seveda ne želimo zganjati, kajti le-ta je povsem neproduktivna, pogosto celo kontra-produktivna.

Za kaj gre? Po opisu našega prišepetovalca, naj bi se dogodek na Slovenskem Javorniku zgodil v soboto zvečer ob vračanju otrok s hokejske tekme. Osamljenega otroka naj bi nekaj čez deveto zvečer v neposredni bližini domače hiše nagovorili neznanci iz razpadajočega kombija bele barve, kakor se je izrazil bralec, mu ponujali sladkarije in ga vabili v kombi. Otrok je po pripovedovanju našega vira pobegnil in neljubi incident se je zaključil relativno srečno.

Podana je bila prijava na PP Jesenice. Policisti so prišli na kraj dogodka, zbrali osnovne informacije in se pogovorili s starši.

Nekoliko smo poizvedovali pri odgovornih; le-ti so bili pripravljeni na sodelovanje. Poslali so nam naslednjo razlago:

Minulo soboto zvečer so jeseniški policisti preverjali prijavo o neznancu z belim  kombijem,  ki  naj  bi  otroku  v  Podkočni  ponudil sladkarijo. V razgovorih policisti niso ugotovili ogroženosti otroka. Neznanec naj bi se približal  otroku, ko je ta čepel za ograjo in proti njemu iztegnil dlan, v kateri naj bi bili bonboni. Otrok  se je neznanca prestrašil in stekel domov. Vozilo ni bilo izsledeno.

Preverjanje določenih  podatkov  za ugotovitev dejanskega stanja še poteka.

Bralcu se zahvaljujemo za obvestilo, policistom pa za hiter odziv na naše poizvedovanje.

Sličice, ki se je ob tem znašla v našem nabiralniku, pa vseeno ne bi izpostavljali … dokler ne bodo nesporno ugotovljena vsa dejstva.


Vsekakor pa velja – bralci, podučite svoje otroke o nevarnostih, ki bi lahko prežale nanje “tam zunaj”, vendar brez ustvarjanja nepotrebne panike!
Ostali aktualni prispevki

Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

2 min read
2 min read
3 min read