web analytics
1. marca, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

HRVOJE BRZIĆ

Gorenjski prometni policisti so včeraj sredi popoldneva na avtocesti zaradi prekoračitve hitrosti dvakrat obravnavali istega voznika. Najprej je voznik med  Šenčurjem  in Kranjem na območju, kjer je hitrost vožnje omejena na 130 km/h, vozil s hitrostjo 216 km/h. Pol ure kasneje pa so mu prometni policisti na avtocesti Lesce – Karavanke na območju, kjer je hitrost vožnje omejena na 110 km/h, s policijskim sistemom provida izmerili še hitrost 190 km/h.

Voznik,  gre  za  državljana  Hrvaške,  je bil obakrat ustavljen in obakrat kaznovan  z globo 1.200 evrov in devetimi kazenskimi točkami. Skupno gre za 2.400 evrov globe in 18 kazenskih točk.

V zadnjih dveh tednih so gorenjski prometni policisti samo s stacionarnim radarjem v prenosnem ohišju zaznali še 45 drugih hujših prekrškov s prekoračitvijo hitrosti vožnje. V vseh 45 primerih je šlo za vožnje s hitrostmi nad 180 km/h.

Policisti pozivajo k upoštevanju prometnih pravil in odgovorni vožnji. Sploh področje hitrosti je ključno za zagotavljanje boljše prometne varnosti, ker zaradi nje prihaja tudi do mnogih drugih nevarnih dejanj.

Med njimi so:

  • izsiljevanja prednosti,
  • nepravilna stran in smer vožnje,  
  • nepravilna prehitevanja,  
  • vožnja na prekratki varnostni razdalji itd.

Večje kot so hitrosti, hujše so v primeru nesreče poškodbe. Zato bodite odgovorni in prilagodite hitrost!(Visited 232 times, 1 visits today)