Delite:

Gasilci, gorski reševalci, medicinci … so včeraj na Gorenjskem imeli največ opravkov s požari. No, pa tudi kako prometno nesrečo in kakim izgubljenim hribolazcem … Preberite:

Ob 10.18 so v Gradišču pri Lukovici, občina Lukovica zagorele saje v dimniški tuljavi. Posredovali so gasilci PGD Lukovica, Prevoje in Blagovica ki so požar pogasili ter opravili pregled z termovizijsko kamero.

Ob 11.52 je na Zgornjem Jezerskem, občina Jezersko, zagorelo v naravi. Gasilci PGD Jezersko so požar pogasili in pregledali okolico.

Ob 12.20 sta ob Robovi ulici na Viru, občina Domžale, na dveh lokacijah goreli trava in podrast. Gasilci so pogasili požar na skupni površini okoli 330 kvadratnih metrov.

Ob 13.14 je v vasi Vešter, občina Škofja Loka, osebno vozilo zletelo iz ceste in obstalo na strehi. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj nesreče, postavili vozilo na kolesa in odklopili akumulator.

Ob 15.19 so gasilci PGD Prevoje in pogasili tleče ostanke na manjšem nenadzorovanem kurišču v naselju Imovica v občini Lukovica.

Ob 15.20 so gasilci CZR Domžale nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila v Podrečju v občini Domžale.

Prav tako ob 15.20 je prišel klic, da se je pri sestopu iz Dovške babe v Kranjski Gori izgubil planinec. Gorski reševalci GRS Mojstrana so pogrešanega planinca našli in ga nepoškodovanega prepeljali v dolino.

Ob 15.51 so se na Dacarjevi ulici v Lescah, občina Radovljica, vžgale saje v dimniku stanovanje hiše. Gasili PGD Lesce so pogasili goreče saje, očistili dimno tuljavo, s termovizijsko kamero pregledali okolico dimnika in prezračili prostore.

Ob 17.48 so v Stari Fužini, občina Bohinj, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Stara Fužina so ob prisotnosti dimnikarja počakali, da so saje v dimniku pogorele, očistili dimno tuljavo in pregledali okolico s termo kamero.

Vir: Regijski center za obveščanje Kranj
Vir naslovne fotografije: KLIK

Delite:
Advertisements