web analytics
4. decembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

GROZN! OBUPN! KATASTROFA! Učerej smo se rokal čez’n’čez …

Učerej smo se kr nekej zaletaval tle po Gorensk’m. Če že ubenga tacga požara ni bwo, da se pic neb dau več pečt (aja, picerije so zaprte), pa ubene poplave od nkedr (bohnadej!!!), u raufnk zagozdega mačka, alpa u žiu blat ujete mamce, kukr en dan pred tem, smo se pa mau štirkolesn valal po najlewš pokrajin u Zlovenij … pa tut širš.

Recimo: mišjiga pred pol deseto sta se na skrajnmu uzhodnmu robu neke namišlene pokrajine, tko rekoč u gorensk Sibirij – u tunelu (usred mraka) – na Trojanah, čuknwa dva z avtam. Kd’r se kej tacga nardi u tunelu, je itak cela panika, paj bwa verjetn tut tle. U poročilu jo sicer ni zaznat, k’r je tut prov. Dost je že drug’h k usak situacij išejo kacino in zganajo paniko, pa strašejo narod. No tle so šli ke domžalsk gasilc z ene strani, pa celsk z druge. Na sred se hsreč niso zagonil še oni, ampak so pristal lepo previdn, kukr Tom Henx na Hadsonu, odklopl akumulatorja u un’h dveh zaleten’h žlehtnobah, spucal kr je bwo uscanga pa enmu poškodvanmu nudl prvo pomoč. Drugo pomoč so mu nudl reševalci, za kere n’m nkokr ni jasn, kuko so na kraju nesreč zmerej tadrug, kasnej od gasilcow. Resn, a ste že gdaj recimo prebral, da so bli tap’ru na licu mesta reševalci, pa so pomagal ponesrečen’m, popa hit mau začel gasit … dokler se niso prguncal gasilci in zadeve nardil tkok je treba? Niste? Jasn, da ne, ker je zmerej obratn. Ker zgleda, da rešilci šibajo kukr od Topalovićev limuzina, gasilsk TAMi pa kukr od Laude formula … Kukrkol, važn je, da so tunelsko nesrečo poštimal, unga odpelal u kliničnga, kedr so ugotovil, da je pozitivn, pa da so omogočl zaspan’m Romunam, da spet uhka skoz tunel fjakajo DAFe z dvema miljonoma kilometrov u rit, pa 35 tonam materjala na prikol.

Še bl taka filmska sej nardiwa enčetrt pred eno na Stružnikov pot u Šenčurju. T’m je menda komunaln voziw nekej obračow in sej zagozdu u travo. Nawemo đgava trava je tist, ampak gospodarju usekakor pr’poročamo, da jo u bodoče začne kosit kšne dvejst let prej, predn da se vanga loh kšn komunaln voziw zagozd. Ker, vm rečemo, u tak trav so loh use sorte navarne žvali – od bauk, pa do virusov … Je že bolš pokosit, popa tut če set komunaln voziw na travnk zategne, unmu dve okol kepe dat, pa odškodnino zahtevat. Pr temu učerej ni bwo tko. Odgozdt so ga mogl kransk gasilci, xso ga tut postavl nazaj na cesto. 

Evo ti ga na, četrt pred treto popone, sej u Sotesk (Škofja Loka)  edn s kombijam na bok prevrnu. Kr tko, na bok. Kukr p’s, kje po južn len in se mu nč na da, teb n’č, men n’č … na bok. Edin da kombi najbrž jezika ni v’n stegnu, pa upamo, da tut bouh ni ‘mu. No in tko tje ležow on poj tm v’s otožn, dokler niso ke pršli prostovoln lošk gasilci, mu odklopl akumukulatorja, ga postavl nazaj na noge in mu rekl, da bojo zdej usi žvel srečn do konca svoj’h dni … sam naprej pa usen nasme galopirat. Zato so ga poj še s ceste snel, cesto popucal, še en cajta gledal negove žalostne oči … pardon … luči … in šli usk po svoj. Hsreč usaj poškodvan ni biu uben, ker drgač bi koj korono fasow.

Še u ta treto četrt do ure, to rundo do pet’h popone – paste tega modela – je edn z osebnmu avtam na avtocest nek med izhodoma Kran vzhod in Kran zahod šu prevert, kuko mu gre kej avto po jarku. Ni izpadwo dobr, sej je s korete naredu totalno koreto. Čudo so pršli gledat kransk polcisti in ugotovil, da avto ni bil reegistriran. Po’ so ugotovil tut, da so bel na nemu ene druge, ne čist glih negove, registrske tablce. Še so brihtal in … ugotovil, da tut modri dirkač sploh nima voznižga dovolena. No in xsej use to na k’p nabraw, so mu pa ke še ene teste molil zarad suma vožne pod vplivam daj mamile jedu. Je reku, da on korone sigurn nima in je odklonu velikodušno ponudbo. Tumpast so se gledal, da nedoužn opazowawc neb mogu čist točn določt, gdo je b’l sumliv …

Pet pred pol šesto – toj deset minut pred pet čez pol šesto, pa sedemnajst minut pred osemnajst minut do šest’h – so se pa naguzl kr trije pr prklučku Strahin/Nakl. 

Regijski center za obveščanje Kranj:
Ob 9.28 sta v predoru Trojane, občina Lukovica, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje in CZR

Domžale so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje, očistili vozišče razlitih motornih
tekočini in v nesreči poškodovani osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP, ki so
poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

Ob 12.46 je na Stružnikovi poti v Šenčurju komunalno vozilo pri obračanju obstalo zagozdeno v
travi. Vozilo so s tehničnim posegom izvlekli nazaj na vozišče gasilci GARS Kranj.

Ob 14.46 se je v Soteski, občina Škofja Loka, kombinirano vozilo prevrnilo na bok. Gasilci PGD
Škofja Loka so odklopili akumulator, postavili vozilo nazaj na kolesa, odmaknili z vozišča ter
očistili vozišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

PU Kranj:
Ob 16.45 je voznik z osebnim avtomobilom med Kranj vzhodom in zahodom zapeljal v jarek in uničil svoje vozilo, ki ni bilo registrirano, na njem pa so bile namescene tudi druge registrske tablice. Voznik nima veljavnega vozniskega dovoljenja. Strokovni pregled zaradi suma voznje pod vplivom prepovedanih drog je odklonil.

Nekaj kilometrov naprej pri prikljucku Strahinj/Naklo pa so ob 17.25 naletno trcila tri vozila. O nesreci policisti še vodijo postopek in zbirajo obvestila.

Vir naslovne fotke: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
7 min read
3 min read
2 min read