web analytics
16. januarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Grozljivka in višek malomarnosti

Prijazni kranjski policisti so nam – med drugim – posredovali tudi naslednji zaznamek (v izvirniku):

Škofjeloški policisti so včeraj zvečer obravnavali  voznico,  ki  je  zaradi  močnega  vpliva  alkohola  (rezultat preizkusa alkoholiziranosti  0,91  mg/l)  in  posledično nepravilne strani vožnje  s  ceste  zapeljala  v  približno pol metrski potok in se z osebnim avtomobilom prevrnila na streho. Pri prevrnitvi vozila so se na njem počila stekla,  skozenj  pa je začela vdirati tudi voda. V vozilu so bili še trije otroci.  En  otrok  se  je  rešil  iz  vozila in stekel po pomoč do bližnje stanovanjske  hiše  in  (po prvih podatkih) dveh domačinov, ki sta potem iz vozila  rešila  ostale  tri ujete. Če ne bi bilo takega poguma in zbranosti otroka  ter  hitre  pomoči  dveh  domačinov,  bi  se dogodek zagotovo odvil drugače. Letošnji števec mrtvih na Gorenjskem pa bi samo s to nesrečo lahko poskočil  iz  11  na  15  mrtvih  v  prometu.  V prevrnitvi je nastala samo materialna  škoda.  Voznico policisti  obravnavajo  zaradi  suma  storitve kaznivega  dejanja  zoper  varnost  javnega  prometa,  z  dogodkom  pa bodo seznanili tudi pristojni center za socialno delo.

Nevarno  nezanesljivo  vožnjo  pa  so že popoldan obravnavali tudi kranjski policisti.  Reagirali  so  na prijavo občana, ki je njegovo sumljivo vožnjo zaznal.  Voznika so policisti ustavili, obravnavajo pa ga zaradi vožnje pod vplivom  alkohola  (0,56  mg/l)  in  nepravilne  strani vožnje. Proti njemu poteka prekrškovni postopek. Iz prometa je bil izločen.

Alkohol  je  droga,  ki povzroča veliko fizično in psihično odvisnost in ni primera,  ko  bi  se  nekdo  pod  vplivom  alkohola  iz ene do druge točke pripeljal  varno. Tukaj ni dileme. Je samo zmotno prepričanje »pijanca«, da je  to  možno.  Tak  človek nevarnosti seveda ne bo zaznal, niti je sam ne more, ker se je ne zaveda, jo pa občutijo in opazijo tisti, ki se z njim na kakršen koli  način  srečajo.  Vozite  z  ničelno  stopnjo  alkohola in ne ogrožajte življenj.

A je tako žensko sploh potrebno komentirat’?

Vir: PU Kranj

Advertisements

Morda ste zgrešili

2 min read
2 min read
3 min read