web analytics
4. decembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Še naprej se vsakodnevno žal dogajajo nesreče v gorah. Je že pač sezona za to, kakorkoli neumno se sliši. Morda bi kak politik temu lahko rekel tudi – trajnostni trend. Saj tako pogosto dobimo občutek, da pojma nimajo, o čem trobezljajo in pač kar tja v tri dni opletajo z nekimi izrazi, ki so v tistem trenutku popularni, ali pa jim je nekdo naročil, da jih je potrebno uporabljati. Ampak držimo se mi lepo poročila, ki smo ga oblikovali na podlagi obvestil Regijskega centra za obveščanje v Kranju.

Ob 8.58 so gasilci CZR Domžale nudili pomoč nepokretni osebi na Aškerčevi ulici v Domžalah.

Ob 11.18 so posredovali gasilci GARS Kranj na Ulici Janeza Puharja v Kranju, kjer se je v stanovanjskem bloku ustavilo okvarjeno dvigalo. Dvigalo so spustili do etaže in rešili eno osebo. Dvigalo so izklopili in obvestili pristojni servis.

 

Ob 11.58 si je na Voglu, občina Bohinj, planinka poškodovala nogo. Reševalci GRS Bohinj so jo oskrbeli in prepeljali v dolino.

Ob 13.55 je v steni Jalovca v občini Kranjska Gora planincu skala poškodovala glavo. Posredovali so reševalci GRS Rateče in dežurna ekipa GRS Brnik s helikopterjem Slovenske vojske.

Ob 14.04 so gasilci PGD Radovljica izčrpali vodo, ki je zaradi okvare vodovodne napeljave iztekala v stanovanju na Kranjski cesti v Radovljici.

Ob 14.20 se je zaplezal planinec na Zeleniških špicah v Kamniško Savinjskih Alpah. Posredoval je helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo GRS Brnik.

Ob 15.08 so posredovali gasilci GARS Kranj na avtocesti v predoru Ljubno, občina Radovljica, kjer se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih vozil. Kraj dogodka zavarovali in do prihoda reševalcev NMP nudili prvo pomoč poškodovani osebi ter na vozilih odklopili akumulatorja.

Ob 18.14 so v Puštalu, občina Škofja Loka, gasilci PGD Škofja Loka oskrbeli in nudili pomoč oboleli osebi.

Ob 23.55 je na Samostanski ulici v občini Kamnik – sklepamo, da tudi sicer v Kamniku – gorel avto. Gasilci PGD Kamnik so na kraju pogasili vozilo in izklopili akumulator na vozilu.

Danes zjutraj ob 5.05 pa so v Gogalovi ulici v Kranju, gasilci GARS Kranj iz dvigala rešili ujeto osebo

Vir informacij: Regijski center za obveščanje Kranj
Vir naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
7 min read
3 min read
2 min read