web analytics
27 septembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

GROZA NA GORENJSKEM! Poglejte kje vse so bile težave zaradi včerajšnjega neurja.

O včerajšnjem neurju smo nekaj malega že zapisali ob sinočnjem poročilu Regijskega centra za obveščanje (KLIK).  Policisti so nam prijazno posredovali več podrobnosti … no, kolikor jih pač lahko. Njihovo (s)poročilo – tako, kot vedno – objavljamo v originalu …

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:
   –    9 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami;
   –    po 5 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru;
   –    s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj vlom.

***
Dogodki:
   –    Gorenjski policisti so bili včeraj obveščeni o več ovirah in nevarnostih zaradi neurja. Ukanc, Obrne, Bohinjska Bistrica, Pokljuka, Ljubelj, Kranjska Gora, Vršič, Zgornje Jezersko, Kokra, Korensko sedlo, Tržič, Podkoren, Kropa, Bled so bile najmanj tiste lokacije, kjer je močan dež in veter lomil veje, drevesa, odnašal strešnike, povzročal nanos kamenja in skal na cesto ter v nekaterih krajih poškodoval tudi vozila. Posledice so ponekod vidne še danes, to pa predstavlja tudi določeno tveganje za udeležbo v prometu. Voznike, predvsem pa motoriste, pozivamo k veliki previdnosti in prilagojeni hitrosti vožnje. Na območjih, kjer ceste potekajo skozi gozdove in kjer so še vidne posledice neurja, je treba biti še posebej pazljiv. Kjer je bilo več vode in dežja je nanos kamenja na cesto možen tudi še danes in v prihodnjih dneh.

 

   –    Divjad je bila minuli dan povožena na cesti Vrba – Žirovnica in pred Bohinjsko Belo.
   –    Kranjskogorski policisti so opolnoči obravnavali pretep na javnem kraju in telesne poškodbe pri moškem. Postopek še poteka.

Prometno obvestilo:
   –    Na Bledu bo danes potekal 15. Strateški forum Bled. Zato bo predvsem na relaciji med Letališčem Jožeta Pučnika in Bledom, v obe smeri, preko celega dneva občasno oviran promet. Predvidene so krajše mobilne zapore prometa. Udeležence pozivamo, naj upoštevajo navodila policistov ter svetlobne in zvočne opozorilne znake vozil iz spremstva.
   –    Jutri ponoči se začnejo večja pripravljalna dela za vzpostavitev delovne zapore na gorenjski avtocesti med Kranj zahodom in priključkom Brezje. Začetek del predvidoma 7. septembra.

 –    Še zadnji dan do začetka šole. Starši z otroci prehodite šolske poti in jih naučite varne udeležbe v prometu.

***
Prometna nesreča. Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. V Poljanski dolini je voznik z osebnim avtomobilom zaradi nepravilne strani oziroma smeri vožnje zapeljal v odbojno ograjo in se prevrnil na travnato površino. Je lažje poškodovan. Policisti proti njemu vodijo prekrškovni postopek.

***
Kriminaliteta. V Kranju je bilo ponoči vlomljeno v poslovni objekt in gostinski obrat.

Vir: PU Kranj
Vir naslovne fotografije: KLIK

Similar Posts:

Advertisements

Morda ste zgrešili

8 min read
1 min read