Delite:

V SMUČARSKO-TEKAŠKEM CENTRU RATEČE-PLANICA SO PRIPRAVILI ZANIMIVO NOVOST

Marsikdo se sprašuje, kakšno je stanje na terenu in kdaj so bile nazadnje urejene proge v smučarko-tekaškem centru, ki ga namerava obiskati? S tem v mislih so v Smučarsko – tekaškem centru Rateče – Planica  uredili, da na njihovi spletni strani lahko preverite ravno ta podatek! Še več, v večernih urah lahko spremljate teptalni stroj kar med pripravo proge za naslednji dan.

Na Norveškem, kjer je smučarski tek ena izmed najbolj priljubljenih zimskih aktivnosti je aplikacija pravi hit. GPS sledilec, ki je vgrajen v teptalni stroj namreč aplikaciji prikazuje gibanje teptalnega stroja. Aplikacija je na voljo na Norveškem, pa tudi v dolini Engadin v Švici, ter od zdaj tudi  v Kranjski Gori. Gre za testno verzijo, ki je zaenkrat na voljo le v norveščini, vendar se v kratkem pričakuje nadgradnja v angleškem jeziku, saj je le ta že v pripravi. Za lažjo uporabo smo vam pripravili mini norveško-slovenski slovarček.

Aplikacija, ki omogoča ogled urejanja poti vam nudi še vrsto drugih informacij in nasvetov. S pomočjo aplikacije boste glede na vrsto snega lažje izbrali mast za pripravo smuči za klasično tehniko.

V smučarsko-tekaškem centru Rateče-Planica je trenutno skupno urejenih 7,8 kilometrov od tega 5,5 kilometrov od Ledin do meje z Italijo ter 2,3 kilometra v Nordijskem centru Planica. Vabimo vas, da na naši spletni strani preverite snežne razmere in preizkusite našo novo pridobitev, GPS sledilec.

Povezava:

https://www.kranjska-gora.si/sl/aktivnosti/zimske-aktivnosti/tek-na-smuceh/obratovanje-prog

Vir informacij: Mojca Mežek, Turizem Kranjska Gora
Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Delite:
Advertisements