web analytics
9. marca, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Gospodov dan – dan za izlet

Nedelja je Gospodov dan. Dan, ko gredo (verni) ljudje k bogoslužju, ostali pa ga uporabijo za počitek, morda kak izlet. No, vsaj bila je Gospodov dan. V naši moderni družbi smo smisel tega že davno izničili. Ampak ker je že ravno tak dan, na Jeseničanu imamo pa kategorijo, ki se imenuje Da bo dan krajši, česar si večina ljudi ob nedeljah vseeno ne želi in je potemtakem že iak vse postavljeno na glavo, smo za vas, dragi bralci, pripravili eno šalo, ki vključuje tako nedeljski izlet, kakor tudi bogoslužce

Ministrant, duhovnik in rabin so se nekega dne odpravili na pohod. Bil je zelo vroč dan. Potili so se in bili že pošteno utrujeni, ko so naleteli na majhno jezerce. Kakor nalašč, je bila lokacija precej osamljena, zato je omenjena trojica snela prepotena oblačila in poskakala v osvežujoče hladno vodo.
  
Trio se je po dobre četrt ure čofotanja čutil osveženega. Ugotovili so, da bi jim v tistem trenutku zelo teknilo nekaj jagod z bližnjega travnika. Kar tako goli, osvobojeni vseh norm, ki jih sicer zavezujejo, so se odločili, da jih nekaj naberejo. Ravno so prečkali čistino na travniku in bili na povsem odprtem, ko je – kakor nalašč – mimo prišla skupina izletnic iz njihovega mesta.

Nobenih možnosti ni bilo, da bi trojica prišla pravočasno do svojih oblačil, zato sta ministrant in duhovnik osramočeno pokrila svoji spolovili, medtem ko je rabin pokril svoj obraz. Vsi trije so osramočeni stekli, da bi si našli najbližje kritje.

Nekaj smeha je bilo slišati, pa tudi vzklikov, ki jih zaradi neprimernosti na tem mestu ne bomo omenjali. Ampak naposled so gospe odšle in naši trije junaki so lahko stopili iz zavetja nazaj na obalo jezerca ter se znova oblekli.

Ministrant in duhovnik sta vprašala rabina, zakaj je v nerodni situaciji pokril svoj obraz, ne pa svojih genitalij. Rabin je odgovoril:

Ne vem kako je to pri vas, ampak v moji kongregaciji bi bil obraz tisti, ki bi ga gospe lahko prepoznale.

Naslovna fotografija: KLIK


(Visited 2 times, 1 visits today)