Delite:

Se spomnite, kako relativno miren dan je bil četrtek za združene gorenjske reševalce? No … v petek žal niso imeli tako umirjenih turnusov. Preberite si spodaj …

Ob 7.46 so gasilci GARS Kranj na Prešernovi ulici v Kranju nudili pomoč reševalcem NMP Kranj pri prenosu obolele osebe.

Ob 9.10 so zagorele smeti na komunalnem tovornjaku na Borovški cesti v Kranjski Gori. Gasilci PGD Kranjska Gora so smeti pogasili.

Ob 11.00 se je na Rudnem polju, občina Bohinj, poškodoval tekač na smučeh. Reševalci GRS Bohinj so mu na kraju nudili prvo pomoč, ga prenesli do lokalne ceste in predali reševalcem NMP Bled.

Ob 11.23 se je v naselju Trboje, občinaŠenčur, pri delovni nesreči poškodoval delavec. Na kraju so ga oskrbeli reševalci NMP Kranj in ga prepeljali na nadaljnje zdravljenje v SB Jesenice.

Ob 12.15 je v Smledniku, občina Medvode, zaradi izklopa električne energije na peči centralne kurjave na trda goriva ugasnila črpalka.Vroča voda je začela brizgati skozi varnostni ventil. Gasilci PGD Smlednik so objekt pregledali in prezračili ter zaprli dotok zraka v peči.

Ob 13.30 se je v stanovanjski enoti na Grintovški ulici v Kranju sprožil detektor za ogljikov monoksid. Gasilci GARS Kranj so z detektorjem nevarnih snovi pregledali prostore, kjer detektor ni zaznal nevarnih snovi. Opravljen je bil pregled avtomatskega javljalnika monoksida, pri katerem so ugotovili, da naprava ne deluje brezhibno.

***

IMATE ZA NAS KAKO INFORMACIJO?
PIŠITE NAM NA:

Ob 18.40 je v Retečah,občina Škofja Loka, vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulator in s tehničnim posegom dvignili vozilo nazaj na vozišče. Reševalci NMP Škofja Loka so na kraju poškodovanim nudili prvo pomoč.

Ob 20.44 so v naselju Kamna Gorica, občina Radovljica, gasilci GARS Kranj posredovali po prometni nesreči, kjer so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu in kraj dogodka osvetljevali. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 20.48 je v naselju Gozd Martuljek, občina Kranjska gora, osebno vozilo zapeljalo z voziščana travnik in se prevrnilo na bok. Gasilci GARS Jesenice so kraj dogodka požarno zavarovali, vozilo stabilizirali in s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovani osebi ter nudili pomoč reševalcem NMP Jesenice pri oskrbi in prenosu dveh poškodovanih oseb do reševalnega vozila.

Ob 22.58 je na Ručigajevi ulici v Kranju smrdelo po tleči se gumi. Gasilci GARS Kranj so na kraju ugotovili, da je v elektro omarico pritekla voda, ki je povzročila kratek stik. Gasilci so vodo zaprli, dežurni električar pa je začasno saniral situacijo.

Delavnica: Temelji telesne neodvisnosti

Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

***
Delite: