web analytics
24 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Gorelo pri Češnjici, v Lescah, Španovem vrhu, Mengšu in Šmarci

Poročilo o dejavnostih gorenjskih gasilcev v minulih štiriindvajsetih urah:

Ob 10.20 se je pričelo iskanje pogrešane osebe na področju Golnika v občini Kranj. Oseba je bila najdena ob 12.09. Nudena ji je bila zdravniška pomoč. V iskalni akciji je sodelovalo 85 gasilcev iz PGD Golnik, Goriče, Trstenik, Kokrica, Duplje, Križe, GARS Kranj, 19 vodnikov s psi iz obeh gorenjskih enot za iskanje pogrešanih oseb in 7 policistov.

Ob 13.41 je pri Češnjici pri Kropi, občina Radovljica, gorelo v gozdu. Posredovali gasilci PGD Podnart, ki so požar pogasili, delno prekopali teren in zalili z vodo. Zgorela je podrast na površini približno 100 kvadratnih metrov. Aktivirani so bili tudi gasilci PGD Ljubno, vendar njihova pomoč na kraju dogodka ni bila potrebna.

Ob 14.20 so na Šobčevi cesti v Lescah, občina Radovljica, goreli na kup naloženi železniški leseni pragovi. Gasilci PGD Lesce in Hlebce so požar pogasili ter ob pomoči lokalnega podjetja preložili približno 20 kubičnih metrov pragov.

Ob 16.54 je v naselju Planina pod Golico, občina Jesenice, gorela trava in gozd ob smučišču Španov vrh. Požar gasijo gasilci GARS Jesenice, PGD Jesenice, Planina pod Golico in Javorniški Rovt. Ob 17.32 je gasilcem uspelo požar omejiti, tako da je požar pod kontrolo.

Ob 17.13 sta v ulici Zavrti v Mengšu ob stanovanjski hiši gorela zabojnika za odpadke. Požar so pogasili gasilci PGD Mengeš. Zabojnika sta uničena.

Ob 1.18 je na Kamniški cesti v naselju Šmarca, občina Kamnik, zagorel večji industrijski skladiščni šotor. Gasilci PGD Šmarca, Kamnik, Nevlje, Duplica in Tunjice so požar lokalizirali in dokončno pogasili. V šotoru je zgorel avtomobil, gume in plastika. Del šotora, približno 10×5 metrov je uničen.

Vir: Regijski center za obveščanje Kranj
Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

2 min read
2 min read
1 min read