Delite:

Kar mirno je bilo včeraj. No, relativno. V zadnjih štiriindvajsetih urah smo tako prejeli naslednje informacije o dogodkih na Gorenjskem s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami:

Ob 8.53 sta v ulici Boštjana Hladnika v Kranju trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nudili pomoč pri prenosu dveh poškodovanih oseb.

Ob 9.34 je na stanovanjskem bloku v Gradnikovi ulici v Kranju močan veter poškodoval slemenjake. Gasilci GARS Kranj so s tehničnim posegom odstranili poškodovane strešnike, ki so predstavljali nevarnost za mimoidoče. Nadaljnjo sanacijo strehe so prevzeli upravljavci bloka.

Ob 14.27 je zagorela trava na brežini Kamniške Bistrice ob Papirniški ulici v Domžalah. Požar na površini okoli 60 kvadratnih metrov so pogasili gasilci CZR Domžale in PGD Jarše – Rodica.

Ob 17.36 so v Spodnji Senici, občina Medvode, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Sora so varovali objekt dokler saje niso dogorele in ga preventivno pregledali s termovizijsko kamero. Stanovalcem so prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Ob 19.38 so na Dvorskem trgu v Preddvoru gorele saje v dimniku župnijskega urada. Gasilci PGD Preddvor so pogasili požar, očistili dimno tuljavo in pregledali okolico s termovizijsko kamero.

Naj bo podobno umirjeno – ali pa še za kak odtenek bolj – tudi danes.

Vir: Regijski center za obveščanje Kranj
Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Delite:
Advertisements