Delite:

Včeraj dopoldan se je ponovno tudi na Gorenjskem pojavil močan veter, zato so gasilci imeli nekaj dela s pokrivanjem kake strehe, odstranili so podrto drevo, odstranili nevarno viseče nevarne veje in panoje ter pritrdili oziroma obtežili šotore v občinah Kranj ter Jesenice. Sicer pa je bil dan v pogledu gasilskih intervencij relativno miren:

Ob 9.55 so na Planini pod Golico, občina Jesenice, gasilci GARS Jesenice in PGD Planina pod Golico, pogasili gorečo drvarnico.

Ob 11.40 so na Kranjski cesti v Radovljici, zagoreli zabojniki za smeti in nadstrešek kjer so bile smeti. Gasilci PGD Radovljica, PGD Lesce in PGD Begunje na Gorenjskem so požar pogasili.

Ob 14.14 so v bližini naselja Bobovek, občina Kranj, posredovali gasilci GARS Kranj, kjer se je zgodila prometna nesreča. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Gasilci so kraj dogodka zavarovali, s tehničnim posegom osebo rešili iz vozila, posuli iztekle tekočine, odklopili akumulator in pomagali pri prenosu poškodovane osebe.

Ob 18.32 so na Cesti 1. Maja v Kranju gasilci GARS Kranj pogasili požar dračja, ki so ga kurili občani.

Ob 20.24 je Prevojah pri Šentvidu, občina Lukovica, gorela travnata površina na površini okoli 30 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Prevoje, Blagovica, Trojane in Krašnja.

Vir: Regijski center za obveščanje Kranj
Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Delite:
Advertisements