web analytics

Gasilci: delali, da se je kar kadilo …

Delite:

Dobro jutro Jesenice. Ravno včeraj se nam je na teh straneh zapisalo, da imajo gorenjski gasilci vse mirno. Kakor se to rado zgodi, je bilo naslednjih 2r ur po tem – norih! Najbrž bi bilo slišati neumno, ampak kaj lahko bi zapisali, da so imeli tokrat gasilci dela, da se je kar kadilo …

Na samih Jesenicah je bilo k sreči v tem pogledu mirno … na, pa se nam je spet zapisalo … Ampak naj traja! Več dela so imeli drugod po Gorenjskem.

Uprava za zaščito in reševanje Centra za obveščanje Republike Slovenije o pomembnejših dogodkih s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, nas je obvestila o sledečih dogodkih, ki so jih zabeležili v minulih urah: 

Nesreče pri športnih, rekreativnih in drugih dejavnostih

Ob 15.43 si je na smučišču Krvavec, občina Cerklje na Gorenjskem, deskar poškodoval glavo. Posadka s helikopterjem SV z dežurna ekipo HNMP na krovu je poškodovanca prepeljala v UKC Ljubljana.

Delovne in rudniške nesreče

Ob 15.08 se je na Mrzlem vrhu, občina Žiri, poškodoval gozdar. Osebo so prisotni s traktorjem prepeljali iz gozda do ceste, kjer so jo prevzeli reševalci NMP Škofja Loka v nadaljnjo oskrbo.

Reševanja obolelih oseb

Ob 12.43 je v Kropi, občina Radovljica, osebo obšla slabost. Posadka s helikopterjem SV z dežurno ekipo reševalcev HNMP na krovu jo je prepeljala v UKC Ljubljana.

Požari v objektih

Ob 16.47 je v Novi vasi, občin Preddvor, zagorela izolacija na hiši. Gasilci PGD Preddvor so požar pogasili in pregledali okolico s termovizijsko kamero.

Požari v naravi oziroma na prostem

Ob 14.49 so v Velesovem, občina Cerklje na Gorenjskem, poleg igrišča zagorele bale sena. Gasilci PGD Cerklje, Velesovo in Zgornji Brnik so ogenj pogasili.
Ob 17.31 se je na cesti proti Jelovici pri odcepu za Ledinco, občina Radovljica, kadilo iz gozda. Gasilci PGD Lancovo so pregledali teren in pogasili manjši požar na površini okoli 10 kvadratnih metrov.

Tehnična in druga pomoč

Ob 9.00 je v Ovsišu, občina Radovljica, voda vdrla v čistilno napravo. Gasilci PGD Podnart so iz čistilne izčrpali vodo in počistili napravo.
Ob 16.44 so v Sv. Lenartu nad Lušo, občina Škofja Loka, prvi posredovalci PGD Bukovica nudili pomoč reševalcem NMP Škofja Loka pri oskrbi obolele osebe.

Nesreče v cestnem prometu

Ob 0.02 se je v Dašnici v občini Železniki osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Škofja Loka so razsvetljevali kraj dogodka, prevrnjeno vozilo postavili nazaj na kolesa in na vozilu odklopili akumulator. V nesreči se je ena oseba telesno poškodovala.
Ob 4.14 je na Cesti na Jezerca, občina Radovljica, vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci JZ GRS Kranj so na vozilu odklopili akumulator ter nudili pomoč policiji z razsvetljavo.

 
Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja