Fajmoštrov porsche? - Gorenjska-online.com
29 oktobra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Fajmoštrov porsche?

Danes smo s policijskimi novicami nekoliko pozni. Ampak … jbg … pozno smo jih tudi prejeli. Vseeno držijo … dokler ne spustijo. In kakor pravimo – kaj pa, če je vse res? 😉

Faksimile (s)poročila PU Kranj

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24
urah sprejel:
   –    10 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami;
   –    5 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru;
   –    s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in poškodovanje tuje stvari.
   –    Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

***
Dogodki:
   –    Tudi danes se izvajajo dela na gorenjski avtocesti. Zastoji na gorenjski avtocesti med priključkoma Kranj zahod in Naklo proti Jesenicam ter od predora Karavanke proti Jesenicam, smer Ljubljana. V zastojih ustvarite reševalni pas.
   –    Včeraj sta se na območju zastojev na gorenjski avtocesti zgodili dve prometni nesreči. Ena v predoru Ljubno proti Jesenicam, druga pa med priključkom Brezje in Peračico. Obakrat gre za prekratko varnostno razdaljo. Pozivamo k previdnosti, prilagojeni hitrosti vožnje in ustrezni varnostni razdalji.
   –    Opozarjamo na možnost zastojev pred Karavankami ta vikend in opozorilo, naj se v primeru zastoja slovenski vozniki izločajo že v Radovljici in Lescah.

***
Nesreči  s  poškodbami.  Gorenjski  policisti  so  včeraj  obravnavali  dve prometni  nesreči  s  telesnimi  poškodbami.  Obakrat  sta  bila  udeležena
kolesarja.  Na  Jesenicah  je  kolesar  padel zaradi neprilagojene hitrosti vožnje  kolesa, v Bohinju pa zaradi kombinacije nepravilne strani vožnje in alkohola (0,97 mg/l).

Minuli  vikend so bili kolesarji udeleženi v osmih prometnih nesrečah. Prav tako so policisti vsakič po dve nesreči ta teden obravnavali v torek, sredo
in četrtek, skupno torej 6. Razlogi za nesreče so v izsiljevanju prednosti, hitrosti, strani in smeri vožnje in alkoholu. Glede na večje število nesreč kolesarjev pozivamo  k  večji previdnosti in upoštevanju prometnih pravil. Morali  bodo  več  storiti  za  lastno  varnost. Kolesarji so poškodovani v skoraj  vsaki prometni  nesreči,  kar je razumljivo, saj so glede na svojo opremljenost zelo izpostavljeni poškodbam.

***
Gore.  Ekipa  za  helikoptersko  reševanje  je  z  ekipami na terenu včeraj posredovala  štirikrat.  V  dveh primerih so na območju Tolmina in Kobarida reševali  padalca.  Na  Zeleniških  špicah  v  Kamniško Savinjskih Alpah je neopremljen planinec zgrešil pot in obstal. Na območju Jalovca pa je zaradi odloma skale pri padcu poškodoval plezalec. Plezal je v navezi in po odlomu kamenja s stene padel okoli 10 metrov. Okoliščine kažejo na hujše poškodbe. Bil je ustrezno opremljen.

V  še  enem primeru, ki so ga obravnavali bohinjski gorski reševalci, si je planinka  pri  zdrsu  na  Voglu  poškodovala nogo. Pri vseh nesrečah gre za klasične  vzroke,  ki  se  ponavljajo  že  vsa leta, torej za zdrse, padce, odlome  skal  in  reševanja  planincev  na  brezpotjih.  Do zdrsov običajno prihaja  zaradi  neustrezne  opreme  in utrujenosti planincev pri vračaju z vrhov,  padci na poti so običajno posledica spotikov in tudi utrujenih nog. Odlome  skal je težko predvideti. Najbolj nepotrebni in hkrati tudi nevarni pa  so  primeri reševanj planincev, ki brezglavo tavajo po gorah. Če ne veš kam  greš,  ostani doma. Če pa zgrešiš pot, pa ne sili naprej ampak se, če imaš  to  možnost,  vrni  do  zadnje markacije. Vsem planincem želimo varen vikend.

Zadevne novice, ki so nam jih posredovali s PU Ljubljana:

V  Medvodah  je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 3.00 evrov.

V  Domžalah  je  neznani  storilec  vlomil v klet in odtujil vodno črpalko. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Včeraj, nekaj pred polnočjo smo bili obveščeni o požaru na vozilu na Samostanski ulici v Kamniku. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili in policisti, ki so zavarovali kraj.  Vzrok požara še ni znan. Zagorelo je osebno vozilo Porsche. V dogodku je nastalo za več tisoč evrov škode.  Policisti nadaljujejo s preiskavo zaradi suma kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.

 

Vir naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

5 min read