web analytics
24 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

EPIDEMIJA PROŠENJ – tudi v domžalskem domu upokojencev iščejo prostovoljce

Kritične razmere v zdravstvu bomo v državi očitno reševali s – prostovoljci. Trenutna situacija – še posebej v razmerah epidemije – sooča z mnogimi izzivi marsikatero lokalno skupnost. Posebej kritične so razmere v nekaterih domovih za starejše. Tako je tudi v Domžalah, kjer pa vseeno verjamejo, da bodo situaciji tudi tokrat kos. Z dobrim sodelovanjem na mnogih nivojih, tako med organizacijami kot tudi med posamezniki, vsak dan dokazujejo, da so solidarni, znajo združiti moči ter priskočiti na pomoč tistim, ki jo najbolj potrebujejo.

Pomoč tokrat torej potrebujejo v Domu upokojencev Domžale. Zaradi več okužb s COVID-19 se srečujejo s pomanjkanjem kadra.

V ta namen Dom upokojencev Domžale, Štab Civilne zaščite Občine Domžale in Območno združenje Rdečega križa Domžale vljudno naprošajo za pomoč prostovoljce, ki bi bili pripravljeni s prostovoljnim delom v domu pomembno dopolniti manjkajočo vrzel pri delu zaposlenih.

Pomoč vključuje pomoč pri stiku s svojci, lažja fizična dela za pomoč stanovalcem, družabništvo in posamične sprehode stanovalcev. V tej izredni situaciji bodo dobrodošli tudi posamezniki, ki bi lahko pomagali pri negi stanovalcev in so za to ustrezno usposobljeni.

Prostovoljci bodo dobili vsa potrebna zaščitna sredstva, pred pričetkom dela bo sklenjen tudi dogovor o prostovoljskem delu.

Vsi, ki so pripravljeni priskočiti na pomoč osebju v Domu, lahko to sporočijo na posebno telefonsko številko Območnega združenja Rdečega križa Domžale– 031/699-224 – od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro.

Vir: KLIK
Vir naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

5 min read
2 min read
2 min read
1 min read